Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van het updaten van de algemene voorwaarden van Stichting Railcenter. Deze aanpassing is direct van kracht en heeft betrekking op alle diensten die we onder de handelsnamen Bureau voor Toetsing en Certificering en Railcenter aanbieden. Bedankt voor jullie begrip en medewerking.
Ook in 2023 is de vraag naar opleidingen en examens groot. Dit betekent voor alle partijen dat wij ons maximaal moeten inspannen om geen opleidings- en examenplaatsen te laten ‘verdampen’.
RESERVERINGEN VERVALLEN NA ZES WEKEN
Bij het inschrijven voor opleidingen en examens is het mogelijk om, als de naam van de deelnemer/kandidaat nog niet bekend is, een reservering te maken. Wij hebben geconstateerd dat deze reserveringen regelmatig lang blijven staan en worden vergeten, waardoor onnodig plaatsen bezet blijven. Ook worden deze reserveringen regelmatig op het laatste moment kosteloos geannuleerd. De termijn is dan voor andere bedrijven te kort om een medewerker in te plannen op de vrijgekomen plaats.
Om deze redenen hanteren wij sinds 1 januari 2023 bij reserveringen een termijn van zes weken. Dit betekent dat wij voor u de plaats reserveren voor een periode van zes weken. Zijn na zes weken de deelnemers-/kandidaatgegevens niet ingevuld, dan vervalt de (kosteloos) automatisch de reservering indien dit buiten de termijn valt van vier weken voor de opleiding/het examen.
Om u te ondersteunen bij het stroomlijnen van dit proces krijgt u vanaf nu van ons een herinneringse-mail op het moment dat de reservering nog niet is ingevuld en van de termijn van zes weken al vier weken zijn verstreken. U heeft dan dus nog twee weken de tijd om de reservering om te zetten naar een medewerker/kandidaat. Ook de reserveringen met een einddatum binnen vier weken voor de start van de opleiding/het examen worden in deze e-mail vermeld.
Nadat de volledige zes weken zijn verstreken, en de reservering definitief is komen te vervallen, krijgt u hiervan ook per e-mail bericht.
ANNULERINGSTERMIJN VERLENGD VAN DRIE NAAR VIER WEKEN
De annuleringstermijn van drie weken is verlengd naar vier weken. Dit betekent dat u, wanneer u een inschrijving annuleert die binnen vier weken voor de startdatum van de opleiding/het examen ligt, de volledige kosten verschuldigd bent.
Onze Algemene Voorwaarden, alsmede onze standaard e-mails die op dit onderwerp betrekking hebben, zijn op de bovenstaande twee maatregelen aangepast.
Wij hopen u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december 2022 gesloten. Op maandag 2 januari 2023 zijn wij je graag weer van dienst!
Gisteravond (dinsdag 19 juli) zijn er vanuit het portaal van Railcenter onterecht meerdere evaluatie e-mails verstuurd. De mailserver is stopgezet en wij zijn bezig met het oplossen van het probleem. Analyse heeft opgeleverd dat het geen hack is. De mailserver is stopgezet en wij zijn bezig met het oplossen van het probleem. Onze excuses voor de overlast.
Van vrijdag 1 juli 18.00 uur tot maandag 4 juli 12.00 uur schakelen wij om naar een nieuwe applicatie voor de planning en administratie van opleidingen en examens. Het is daardoor tijdelijk niet mogelijk om in te loggen op de websites van Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering.
Gastdocenten/toezichthouders
Voor gastdocenten/toezichthouders zijn onder andere het planbord, lesmateriaal en presentielijsten tot maandag 4 juli 12.00 uur niet beschikbaar. Voor opleidingen die op maandag 4 juli plaatsvinden worden door de receptie geprinte presentielijsten verstrekt. Deelnemers kunnen het hele weekend niet in Trainweb. Mocht dit op jouw groep van toepassing zijn, wil je de deelnemers hier dan op wijzen?
Vanaf maandag 4 juli 12.00 uur is het klantportaal weer volledig beschikbaar. Mocht je daarna nog problemen ervaren, neem dan gerust contact met ons op.
E-mail: info@railcenter.nl
Telefoon: 0334674727 (bij urgente problemen, vanaf maandag 4 juli 07.00 uur)
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 6 juni 2022 gesloten. Op dinsdag 7 juni 2022 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022 gesloten. Op maandag 30 mei 2022 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op donderdag 5 en vrijdag 6 mei 2022 gesloten. Op maandag 9 mei 2022 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op woensdag 27 april 2022 gesloten. Op donderdag 28 april 2022 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 18 april 2022 gesloten. Op dinsdag 19 april 2022 zijn wij je graag weer van dienst!
In deze mail stellen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom corona.
Nederland gaat weer open. Per 25 februari vervalt de 1,5 meter afstandsregel en is het mondkapje alleen nog verplicht in het OV en op de luchthaven.
Met ingang van maandag 28 februari betekent dit voor Railcenter het volgende:
Er is geen mondkapjesplicht meer bij Railcenter.
Het houden van 1,5 meter afstand komt te vervallen.
Het restaurant gaat weer volledig open, waarbij we in 3 shifts blijven lunchen met de deelnemers. Het aantal plaatsen wordt uitgebreid. Het restaurant is weer toegankelijk voor medewerkers. Voor de deelnemers aan de veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' kan het restaurant weer gebruikt worden voor koffie/thee en lunch.
De opstellingen in de lokalen blijven in ieder geval gehandhaafd tot en met 1 april.
Aanvragen en uitvoeren van grote bijeenkomsten zullen weer mogelijk zijn.
De mondkapjes en 1,5 meter afstand houden zijn geen verplichtingen meer, maar mocht je het zelf prettig vinden om deze maatregelen aan te blijven houden, dan kan dit natuurlijk. Blijf hierover met elkaar in gesprek, zodat het duidelijk is wat de verwachtingen over en weer zijn.
Deze adviezen blijven belangrijk:
Start iedere dag je opleiding met de gezondheidscheck.
Houd afstand waar mogelijk.
Draag een mondkapje waar nodig.
Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in de lokalen.
Blijf zelftesten gebruiken als je naar Railcenter komt. Het advies is minimaal twee keer per week.
Bij klachten blijf je thuis en doe je een test. Neem contact op met je manager.
Heb je een huisgenoot met corona, doe dan de quarantainecheck. Neem contact op met je manager.
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn van maandag 27 tot en met vrijdag 31 december 2021 gesloten. Op maandag 3 januari 2022 zijn wij je graag weer van dienst!
Alle medewerkers van Railcenter wensen jou en je naasten fijne feestdagen en een heel gezond, gelukkig en leerzaam 2022!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op vrijdag 10 september 2021 gesloten. Op maandag 13 september 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 24 mei 2021 gesloten. Op dinsdag 25 mei 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021 gesloten. Op maandag 17 mei 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op woensdag 5 mei 2021 gesloten. Op donderdag 6 mei 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 26 en dinsdag 27 april 2021 gesloten. Op woensdag 28 april 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 5 april 2021 gesloten. Op dinsdag 6 april 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Ons uitgangspunt is dat de morgen (dinsdag 9 februari) geplande opleidingen en examens gewoon door zullen gaan. Mocht alsnog code rood worden uitgevaardigd, dan vragen wij je omwille, van je eigen veiligheid en die van onze opleiders/examinatoren, thuis te blijven.
Vanwege het winterse weer en de adviezen hebben wij besloten alle opleidingen en examens van maandag 8 februari, met uitzondering van de opleidingen die digitaal plaatsvinden, te annuleren. Wij proberen iedereen die het betreft persoonlijk te informeren. Maandagmiddag bekijken wij de situatie opnieuw.
Door de laatste adviezen van 14 december heeft Railcenter alle opleidingen en examens tot en met 17 januari 2021 geannuleerd. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er na 18 januari gaat gebeuren. Op dit moment wachten wij de berichtgeving en besluiten van deze week af.
Zodra er meer bekend is, plaatsen wij een bericht op de website en op het dashboard van contactpersonen en zullen wij de uitnodigingen of mogelijk annuleringen versturen.
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn van vrijdag 25 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021 gesloten. Op maandag 4 januari 2021 zijn wij je graag weer van dienst!
Alle medewerkers van Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering wensen jou en je naasten ondanks alles ontzettend fijne feestdagen en een heel gezond, gelukkig en succesvol 2021!
Een piek aan opleidingen en examens (hercertificeringen) en de beperkingen door de corona-maatregelen – de lockdown – hebben grote impact op het compleet en tijdig verzorgen van opleidingen en het afnemen van examens. Railcenter en Bureau voor Toetsing en Certificering (BTC) werken met man en macht om de bestaande achterstand in te lopen en in 2021 tijdig te leveren. Hierbij kunnen wij niet zonder hulp van bedrijven, deelnemers en kandidaten.
Tot en met 17 januari vinden er geen opleidingen en examens plaats door de huidige lockdown. Dit levert een vertraging op van minimaal vijf weken. Mocht het in januari weer tot een hervatting van de onderwijsactiviteiten komen, dan blijven de zogenaamde 1,5 meter-coronamaatregelen nog van kracht voor de eerste helft van 2021. Het aantal deelnemers voor veel praktijkopleidingen wordt op z’n minst gehalveerd. Dit is met name van toepassing op de vakgebieden treinbeveiliging en energievoorziening. Ook wordt er in 2021 een enorme piek aan hercertificeringen verwacht. Deze ontwikkelingen vragen extra capaciteit qua opleiders en praktijklocaties, welke in een aantal gevallen schaars is. Dit betekent dat in 2021 hercertificering niet altijd op tijd (‘just-in-time’) mogelijk zal zijn. Daarom is het belangrijk dat er inzicht in de vraag op een langere termijn wordt verkregen. Het plannen van alle activiteiten op basis van de vraag is realistischer en maakt het oplossen van de bottlenecks ook beter mogelijk.
Gevraagde bijdrage aan de bedrijven
Om ervoor te zorgen dat wij met elkaar de problematiek zo klein mogelijk houden, vragen wij een bijdrage aan de bedrijven.
Op tijd aanmelden. Wij doen een dringend beroep op iedereen om zich bij het plannen van een opleiding en/of examen zo vroeg mogelijk, liefst minimaal een jaar van tevoren aan te melden. Dit kan door in te schrijven voor een geplande opleiding en/of examen. Dat kan ook tijdens de lockdown. Mocht er geen aanbod zijn, dan vragen wij u om de inschrijving op de wachtlijst te plaatsen. Zo brengen wij op tijd de gewenste behoefte in kaart.
Afmelden deelnemers/kandidaten. We doen ook een dringende oproep aan bedrijven, die deelnemers/kandidaten afmelden vanwege bijvoorbeeld ziekte, een positieve corona-test of mogelijke andere ziekteverschijnselen die met corona kunnen samenhangen, de opengevallen plaatsen in te vullen. Hierdoor worden alle mogelijke plaatsen opgevuld en lopen achterstanden niet nog verder op. Belangrijk is dat er geen opleidings-/ en examenplaatsen ‘verdampen’.
Gastdocenten. Er bestaat een grote behoefte aan extra opleiders voor de vakgebieden Treinbeveiliging, Energievoorziening en Veiligheid. Wij vragen bedrijven medewerkers aan te melden die geschikt zijn als gastdocent. Dit kan bij Railcenter (tel. 033-4 67 47 27).
Beperkt dispensaties
Ondanks alle inspanningen kan het zijn dat de hercertificering niet op tijd kan plaatsvinden. Bij het niet tijdig kunnen leveren kan er dispensatie aangevraagd worden. In onderling overleg tussen Railcenter, BTC en Stichting railAlert is besloten om slechts beperkt dispensatie te verlenen. Deze wordt, naast andere afwegingen, alleen gegeven aan kandidaten die zich minimaal een halfjaar voor het verstrijken van de geldigheid van hun certificering hebben opgegeven. Voor het eerste half jaar van 2021 zullen passende afwegingen gemaakt worden ten aanzien van dispensatie. Deze worden individueel verstrekt. Dispensatie kan via de e-mail worden aangevraagd bij railAlert: info@railAlert.nl
Wie vragen heeft over bovenstaande kan contact opnemen via telefoonnummer 033 467 4392 (op werkdagen) of te mailen naar info@b-t-c.nl.
De online Rail educatie van de TU Delft gaat in zijn geheel 2x per jaar van start. Het gaat om de MOOC Rail (Massive Open Online Course) en per 2 september 2020 starten de betaal courses (4x) ProfEd Rail die leiden tot een certificaat TU Delft.
De vier carrière georiënteerde modules modules voor Spoor professionals zijn (in UK):
• Track and Train Interaction
• Real Time Operations
• Performance over Time
• Capstone Project
Duration: 6 weeks per course
Effort: 4-5 hours per week
Language: English
Credits: 12 CEUs (Continuing Education Units)
"With this unique program, rail professionals learn to apply an integrated railway systems approach to
help them implement appropriate innovations, needed to optimise maintenance time, costs and safety.” Taco Sysling, Department of Asset Management at ProRail, Netherlands
Jaarlijks worden per 1 juli de tarieven van ons vaste opleidingsaanbod aangepast.
Hierbij wordt gekeken naar de stijging van de kosten van levensonderhoud (CPB - CPI Consumentenprijsindexcijfer alle huishoudens) en de gerealiseerde cao-loonstijging.
Deze stijgingen bedragen:
• De inflatie in de periode mei 2019 – april 2020: 1,40%
• De cao-loonstijging per 1 januari 2020 van 5,26%
Vorig jaar heeft geen tariefswijziging plaatsgevonden, maar dit jaar zijn de inflatie en hogere loonkosten niet meer op te vangen.
Gezien de stijgende kosten heeft het bestuur van de stichting Railcenter besloten de (uur)tarieven per 1 juli 2020 te verhogen met 4%. Dit komt neer op een prijsaanpassing van ons opleidingsaanbod van gemiddeld 1,9%.
De nieuwe prijzen van de opleidingen staan inmiddels op de website.
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 1 juni 2020 gesloten. Op dinsdag 2 juni 2020 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op donderdag 21 en vrijdag 22 mei 2020 gesloten. Op maandag 25 mei 2020 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn van woensdag 25 december 2019 tot en met woensdag 1 januari 2020 gesloten. Op donderdag 2 januari 2020 zijn wij je graag weer van dienst!
Op donderdag 31 oktober namen we in het bijzijn van veel (ex)collega's afscheid van Martin Hartensveld. Hij gaat, na bijna 43 jaar werken in de spoorsector, van zijn welverdiende pensioen genieten.
Martin startte in 1977 bij de NS als aspirant vakman, was ruim 10 jaar bedrijfsopleider bij NS Opleidingen en werkte vanaf 2001 als programmamanager bij Railcenter (toen nog Railinfra Opleidingen). In die rol was hij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de afdelingen Spoorbouw/Kunstwerken en Veiligheid. Hij was de trekker van het monsterproject ‘Digitaal Veiligheidspaspoort’, dat in 2012 startte en waar al ruim 88.000 medewerkers uit de branche aan hebben deelgenomen.
We gaan zijn kennis en kunde heel erg missen, maar vooral ook zijn humor en warmte. We wensen hem samen met zijn gezin nog veel fijne en gezonde jaren toe!
Jaarlijks worden per 1 juli de prijzen van ons vaste opleidingsaanbod aangepast.
Hierbij wordt gekeken naar de verwachte stijging van de kosten van levensonderhoud (CPB CPI Consumentenprijsindexcijfer alle huishoudens) en de loonstijging.
Ondanks de hogere kosten heeft het bestuur van de stichting Railcenter besloten om, gezien de positieve financiële situatie, de tarieven voor het opleidingsseizoen 1 juli 2019 – 30 juni 2020 niet te wijzigen.
Een klein aantal opleidingsprijzen is toch aangepast. Dit is het gevolg van een wijziging van de duur van de opleiding en/of groepsgrootte.
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op vrijdag 7 en maandag 10 juni 2019 gesloten. Op dinsdag 11 juni 2019 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019 gesloten. Op maandag 3 juni 2019 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 22 april 2019 gesloten. Op dinsdag 23 april 2019 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019 gesloten. Op woensdag 2 januari 2019 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op vrijdag 1 juni 2018 gesloten. Op maandag 4 juni 2018 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op maandag 21 mei 2018 gesloten. Op dinsdag 22 mei 2018 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter en het Bureau voor Toetsing en Certificering zijn op donderdag 10 en vrijdag 11 mei 2018 gesloten. Op maandag 14 mei 2018 zijn wij je graag weer van dienst!
Railcenter werkt nauw samen met partners als infrabeheerders, ingenieursbureaus, spooraannemers, leveranciers, onderzoek- en kennisinstituten, overheden en andere stakeholders. We hebben elkaar nodig om te werken aan een beter en veiliger spoor.
Vakmensen komen bij Railcenter voor het volgen van een opleiding, het delen van kennis en om nieuwe kennis op te doen, het doen van ontdekkingen, het samen testen en het delen van hun passie. Ook bieden wij de railsector een podium waar zij kunnen laten zien waar ze voor staan en wat ze waard zijn.
Wegens grote vraag naar Veiligheidstrainingen die afgesloten worden met de toets Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS) zijn wij op zoek naar een toezichthouder. De toezichthouder zorgt ervoor dat de toets op de computer door de kandidaten op een correcte wijze kan worden afgelegd.
Wij zijn op zoek naar een toezichthouder die vanaf januari 2018 twee of meer dagen per week ingezet wil worden op onze locatie in Amersfoort en incidenteel op locaties in het land. De werktijden zijn flexibe,l meestal in het tijdsblok van 11.00–18.30 uur.
Functie
Het gereed maken van het examenlokaal en computers
Het ontvangen en begeleiden van examenkandidaten
Uitleg en instructie geven over de examenafname
Het afnemen van examens
Het verzorgen van de administratieve afhandeling (presentielijsten, controle van identiteitsbewijzen)
We verwachten
Mbo werk- en denkniveau
Introductie voor een groep kunnen verzorgen
Goede communicatieve vaardigheden
Discreet (nauwkeurig omgaan met vertrouwelijke informatie)
Flexibiliteit
Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal
Klant- en servicegerichtheid
Affiniteit met computers (de examens worden afgenomen op de computer, u hoeft geen inhoudelijke deskundigheid van computers te hebben)
Wonend in Amersfoort of directe omgeving
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke functie voor een flexibel aantal uren per week voor de periode van circa één á twee jaar. Het contract zal via het uitzendbureau geregeld worden.
Meer informatie
Ga naar de informatiefilm over ons bedrijf of naar de website www.railcenter.nl. Ook kunt u het e-learning programma van de toets Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS) bekijken op www.vtos.nl.
Aan jullie dashboard is onder het kopje 'Documenten DVP/VTOS' een drietal documenten toegevoegd:
Informatie voor examenkandidaten - VTOS-versie Toelichting: De reguliere versie van dit document was te uitgebreid voor de VTOS-kandidaten, vandaar dat deze is verkort/aangepast. Hierbij het verzoek om van de oude versie alle printjes te vernietigen en vanaf nu de nieuwe versie te gaan gebruiken!
Toezichthoudersinstructie
Instructie digitale presentielijst VTOS voor toezichthouders
Wij vertrouwen erop jullie hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je toch nog een vraag of opmerking hebben, stuur dan even een mailtje naar mij op jeroen.gutte@railcenter.nl!
Railinfra opleidingen gaat per 1 september, na ruim 15 jaar, verder onder de naam Railcenter. Deze naamsverandering komt voort uit de wens om een plek te creëren waar vakmanschap en promotie van de railinfra sector centraal staan. Dit maakt dat Railinfra Opleidingen haar activiteiten verder uitbreidt. Met als gevolg dat de oude naam simpelweg de lading niet meer dekt.
Volgens Pier Eringa, President-directeur ProRail, heeft de spoorsector behoefte aan Railcenter:
“Hier kunnen vakgenoten, politici en studenten elkaar inspireren en uitdagen met spoorse vraagstukken. Van ingewikkelde logistieke bouwprocessen tot de nieuwste technologische ontwikkelingen. Bij Railcenter komen zij samen. Ook scholieren en potentiële werknemers zijn van harte welkom. Bij Railcenter kunnen zij een blik werpen op de wereld van het spoor. Een mooie wereld, en een die met een goede en open samenwerking nog veel mooier kan worden.”
Railcenter laat de spoortraditie van de Wagenwerkplaats in Amersfoort voortleven. Dit terrein, dat bijna 100 jaar lang dienst deed als industrieel spoorcomplex, vormt opnieuw een bruisende plek waar (toekomstige) spoorprofessionals samen komen om te werken aan een beter spoor.
Op woensdag 31 augustus vanaf 15.00 uur worden onze websites www.railinfraopleidingen.nl en www.b-t-c.nl vernieuwd/vervangen. Helaas zijn deze dan tijdelijk niet benaderbaar.
Vanaf donderdag 1 september zijn de websites weer beschikbaar.
Met vragen en/of opmerkingen kunt u ons bereiken op:
Het nieuwe werken, slimmer werken en flexibele werktijden zijn gemeengoed binnen veel organisaties, maar hoe zit dat in opleidingsland? Houdt men daar rekening met de wensen van de ‘klant’? Een snelle blik in het aanbod leert dat de meeste opleidingen rond 9.00 uur beginnen. Ook bij Railcenter gaat om 09.00 uur de bel. Kan dat niet anders?
Onderzoek
Monteurs vormen de grootste deelnemersgroep bij Railcenter. Zij zijn gewend om vroeg op te staan. Regelmatig krijgen opleiders de vraag of men niet eerder kan beginnen. Vroeg beginnen betekent vroeg op weg en met een beetje geluk de file voor blijven en datzelfde geldt ook voor de terugweg. Een ander argument dat veel monteurs naar voren brengen is het vasthouden van de concentratie. In hun beleving lukt dat in de ochtend veel beter dan in de middag. Opleiders signaleren dat veel monteurs het later in de middag leren zwaar valt. Gedurende twee maanden is onder alle deelnemers, opleiders en gastdocenten van Railcenter een enquête gehouden. Op deze manier is de behoefte naar eventuele aanpassing van de lestijden gepeild. Daaruit kwam naar voren dat voor de meeste monteurs geldt dat ze graag om 08.00 uur beginnen. Voor kantoorpersoneel geldt dat het overgrote deel graag vasthoudt aan beginnen om 09.00 uur. Opleiders en gastdocenten hebben door de bank genomen geen bezwaar tegen vroeger starten.
Aanpassing lestijden
Op basis van de uitkomsten van de enquête is besloten de lestijden per 1 september 2016 aan te passen aan de wensen van de (meeste) deelnemers. Grofweg komt het er op neer dat de monteursopleidingen om 08.00 uur beginnen en de opleidingen voor kantoorpersoneel om 09.00 uur. Uiteraard zijn er enkele uitzonderingen. In alle uitnodigingsbrieven voor opleidingen staat het juiste tijdstip genoemd. Let op: ook jouw opleiding kan na 1 september vroeger beginnen dan je bij ons gewend bent, het aanvangstijdstip staat in de uitnodigingsbrief en op onze website.
Wegens onderhoud aan onze server is onze website vanavond vanaf 17.00 uur voor een nog onbekend aantal uren niet of verminderd bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak!
Per 1 juli zijn de prijzen van ons opleidingsaanbod opnieuw vastgesteld. De prijzen zijn in de meeste gevallen iets gestegen. Voor enkele opleidingen geldt een uitzondering, dit omdat deze opleidingen qua inhoud en duur zijn aangepast.
het bijstellen van opleidingen naar aanleiding van evaluaties, verandering in regelgeving etc.
de contactpersoon zijn voor klanten
het opstellen van offertes
het leiden van projecten
We verwachten:
mbo/hbo-niveau
kennis en ervaring met spoorwegbouw
ervaring of affiniteit met het geven en ontwikkelen van opleidingen
communicatieve vaardigheden
klantgerichtheid
zelfstandigheid
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime functie van 38 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.272,- per maand op basis van een 38-urige werkweek. Naast het vakantiegeld kennen we een eindejaarsuitkering van 3%. Daarnaast hebben we een uitstekende pensioenregeling.
Informatie en sollicitatie
Voor informatie over de functie kan je bellen met Martin Hartensveld, manager Veiligheid en Spoorwegbouw, op telefoonnummer 033-4674727. Kijk voor informatie over ons bedrijf de film.
De nieuwe versie van de Trainweb-app (Memotrainer) voor Android en IOS staat online!
Als je hem wilt installeren zoek je in de Play Store/App Store op 'Trainweb'. Als je de oude versie van de app al op je tablet of telefoon had staan, wordt de app automatisch geüpdatet als je dat hebt ingesteld, of je gaat naar de Play Store/App Store en voert de update handmatig door.
De functionaliteit van de app is uitgebreid. Je ziet in de app alle opleidingen waar je in Trainweb aan gekoppeld bent. Je kunt nu in één app de digitale onderdelen van de opleiding volgen, oefenen met vragen in de Memotrainer en lesstof nog eens bekijken (de naslagfunctie).
De bestaande Trainweb Naslag-app is dus niet meer nodig en komt te vervallen.
De inlogprocedure voor de app is ook vereenvoudigd. Als je de app hebt geïnstalleerd op je telefoon of tablet en je opent deze dan zie je het volgende inlogscherm:
Hier log je in met de gegevens die je altijd gebruikt om in te loggen op onze website (www.railinfraopleidingen.nl). Er is dus geen apart wachtwoord meer nodig zoals in de oude versie. Na het inloggen kom je in het hoofdscherm en zie je alle opleidingen weergegeven waar je voor bent ingeschreven:
Tik op de opleiding en je komt in het opleidingsoverzicht en kunt aan de slag:
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via info@railinfraopleidingen.nl!
Op basis van de evaluaties vanuit de Veiligheidstraining is geconstateerd dat er een grote behoefte is aan kennis van de veiligheidsregels, naast de huisregels van ProRail. Dit heeft geleid tot de samenvoeging van de programma’s Toegang tot het spoor (TTHS) en Veilig werken op het spoor (VWOS). Het resultaat is een nieuw e-learning programma Veiligheid en toegang op het spoor (VTOS). De toets van VTOS wordt gekoppeld aan de Veiligheidstraining en zal TTHS vanaf 1 april 2016 vervangen.
Per 1 maart 2016 is het nieuwe e-learning programma VTOS in vijf talen beschikbaar (Nederlands, Duits, Turks, Pools en Engels). Dit programma is ter voorbereiding te gebruiken door deelnemers die vanaf 1 april de Veiligheidstraining volgen en aansluitend de toets VTOS maken.
Deelnemers die voor 1 april 2016 de Veiligheidstraining volgen maken nog de ‘oude’ TTHS-toets.
Vanaf 1 april 2016 zijn de programma’s TTHS en VWOS niet meer beschikbaar. Op de websites zullen verwijzingen worden opgenomen naar VTOS.
Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Stichting railAlert:
De stichting Railinfra Opleidingen heeft een CO2 emissie inventarisatie opgesteld en deze is onderzocht en getoetst, conform NEN-ISO 146064-3 en positief geverifieerd. De uitstoot in 2015 bedroeg 78,5 ton CO2. Ter vergelijking: in 2014 bedroeg de uitstoot 98,8 ton CO2.
De verklaring en CO2-voetafdruk kunt u hier vinden.
Railinfra Opleidingen is gesloten van vrijdag 25 december 2015 tot en met maandag 4 januari 2016. Vanaf dinsdag 5 januari 2016 zijn wij u weer graag van dienst.
het bijstellen van opleidingen naar aanleiding van evaluaties, verandering in regelgeving etc.
het contactpersoon zijn voor klanten
het opstellen van offertes
het leiden van projecten
We verwachten:
mbo/hbo-niveau
MVK opleiding
kennis en ervaring op het gebied van Arbowet en arbeidsveiligheid
bij voorkeur ervaring met veiligheid in de railinfra
ervaring of affiniteit met het geven van opleidingen en ontwikkelen van opleidingen
communicatieve vaardigheden
klantgerichtheid
zelfstandigheid
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime functie van 38 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.272,- per maand op basis van een 38-urige werkweek. Naast het vakantiegeld kennen we een eindejaarsuitkering van 3%. Daarnaast hebben we een uitstekende pensioenregeling.
Informatie en sollicitatie
Voor informatie over de functie kan je bellen met Martin Hartensveld, manager Veiligheid en Spoorwegbouw, op telefoonnummer 033-4674727. Kijk voor informatie over ons bedrijf de film.
De aandacht voor Retourstroom is met de groei van het treinverkeer toegenomen. Door het intensievere gebruik van het spoor heeft retourstroom geleid tot een aantal onveilige situaties en verstoringen.
Om deze te voorkomen is kennis van retourstroom essentieel. Railinfra Opleidingen heeft samen met ProRail een animatiefilm gemaakt waarin alle aspecten van retour- en zwerfstroom aan de orde komen.
De film toont het proces van ontwerp tot bouw en van bouw naar onderhoud. De film is leerzaam voor iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in de vakdisciplines Spoorwegbouw, Treinbeveiliging of Energievoorziening.
Na een gedegen inwerkperiode bestaan je werkzaamheden uit:
het geven van opleidingen op het gebied van beveiligingstechniek
het bijstellen van opleidingen naar aanleiding van evaluaties, verandering in regelgeving etc.
het beheren en onderhouden van opleidingen en opleidingsmiddelen.
het begeleiden van het leerproces van deelnemers
het inwerken en begeleiden van gastopleiders
We verwachten:
mbo-4 niveau elektrotechniek
kennis en ervaring met beveiligingstechniek
affiniteit met het geven van opleidingen
communicatieve vaardigheden
klantgerichtheid
zelfstandigheid
een teamspeler
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een fulltime functie van 38 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.732,- per maand op basis van een 38-urige werkweek. Naast het vakantiegeld kennen we een eindejaarsuitkering van 3%. Daarnaast hebben we een uitstekende pensioenregeling.
Informatie en sollicitatie
Voor informatie over de functie kan je bellen met Nico van Rossum, manager Beheersings- en beveiligingssystemen, op telefoonnummer 033-4674727. Kijk voor informatie over ons bedrijf de film.
Op 10 september waren 40 leden van de Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB) te gast bij Railinfra Opleidingen. De VAB behartigt de belangen van het Amersfoortse bedrijfsleven en wil de economische en sociale positie van Amersfoort en omgeving verbeteren. De VAB organiseert periodiek bijeenkomsten in de Amersfoortse regio en deze keer waren zij te gast bij Railinfra Opleidingen.
Thema van deze bijeenkomst: Amersfoort de spoorstad van Nederland, een wenkend perspectief?
Het bestuur van de VAB had voor deze bijeenkomst twee speciale gasten uitgenodigd, hoogleraar Railway Engineering TU Delft Rolf Dollevoet en de wethouder van economische zaken gemeente Amersfoort Yvonne Kemmerling.
Rolf Dollevoet heeft een inspirerende inleiding verzorgd waarbij innovatie in en bij het spoor en de relatie met ProRail, de spoorsector en Railinfra Opleidingen centraal stond. ‘Ik zie de locatie en Railinfra Opleidingen als een niet te missen onderdeel van de innovatie. Ik wil hier een trein neerzetten (en laten rijden) vol met studenten die kunnen ervaren wat zij bedenken. Ook zou ik een glazen loopbrug willen laten bouwen vanaf het perron naar Railinfra Opleidingen’.
Vervolgens hebben Gert Wagelaar en Erik Eggers, initiatiefnemers van Amersfoort Spoorstad, een presentatie verzorgd over het Nationaal Rail Innovatiecentrum. Onderzoek, onderwijs en state of the art producties stonden in deze presentatie centraal
Daarna nam Railinfra Opleidingen het podium om een presentatie te verzorgen. Na een overzicht van wie wij zijn, wat wij doen en ons speelveld is een doorkijk gegeven naar Railcenter. Het ‘verhaal’ en de ambitie van Railcenter sloot mooi aan bij de onderwerpen van de voorgaande sprekers. De raakvlakken van de gepresenteerde onderwerpen lagen deze avond vooral bij innovatie.
Als laatste hebben alle aanwezigen een rondleiding gehad in ons gebouw waarbij de gasten weer eventjes jongetjes en meisjes werden. De conclusie van de aanwezigen was na afloop was dat men het een geslaagde bijeenkomst vond met daarbij complimenten voor de mensen van Railinfra Opleidingen: mensen met passie voor hun werk.
Met ingang van 1 september 2015 hebben wij onze opleidings- en examencorrespondentie flink verbeterd.
Dankzij uiterlijke aanpassingen is de leesbaarheid van onze e-mails en bijlagen sterk vergroot.
Daarnaast hebben wij gewerkt aan het verminderen van het aantal bijlagen, een stukje uniformiteit en gebruiksgemak voor zowel u als uw deelnemers/kandidaten.
De allergrootste verandering voor u als contactpersoon is dat wij op verzoek van u en met medewerking van Stichting railAlert de correspondentie over opleidingen met een gekoppeld examen hebben samengevoegd. Waar u voorheen twee aparte inschrijvingsbevestigingen en/of uitnodigingen kreeg, is dat er nu één geworden. Uitslagen zullen overigens wel gescheiden verstuurd blijven worden.
Heeft u over het bovenstaande nog vragen en/of opmerkingen, dan vernemen wij dat graag!
Al jaren beginnen onze opleidingen om 09:00 uur. Maar past dat nog bij de wens van onze klanten? Op de door de deelnemers ingevulde evaluatieformulieren vinden we regelmatig een opmerking over de starttijd zoals of het niet vroeger kan in verband met het ontwijken van de files. Natuurlijk willen we daar aan tegemoet komen maar dan moet het wel breed gedragen worden. Daarom gaan we in september alle deelnemers vragen om hun voorkeur kenbaar te maken. Zij krijgen de keuze tussen 08:00 uur of 09:00 uur. Op basis van de uitkomst beslissen we of we de aanvangstijd gaan wijzigen. De aanvangstijd hoeft overigens niet voor alle opleidingen en doelgroepen hetzelfde te zijn. Zo zou een monteursopleiding om 08:00 uur kunnen starten en een introductieopleiding om 09:00 uur. We zijn erg benieuwd naar de uitkomst.
De stichting Railinfra Opleidingen heeft haar CO2 footprint in kaart gebracht en laten toetsen op volledigheid. De verklaring en CO2 footprint kunt u hier downloaden.
I.v.m. werkzaamheden aan het wegdek zal op dinsdag 16 t/m donderdag 18 december en mogelijk ook op vrijdag 19 december de toegangsweg van de Wagenwerkplaats aan de zijde van het Piet Mondriaanplein (achterzijde station Amersfoort) afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer.
Voetgangers kunnen Railinfra Opleidingen bereiken via het P+R-terrein naast de aan te pakken weg. Automobilisten zullen de ingang aan de Soesterweg moeten gebruiken.
Voor meer info en een kaartje bezoekt u deze pagina.
Wij maken ons sterk voor een meer duurzame wereld. Bij dit streven past het verder terugdringen van papiergebruik door het inzetten van digitaal factureren. Bovendien sluit dit aan bij de wens die door diverse bedrijven is geuit.
Zoals reeds eerder per e-mail/brief is aangekondigd zullen wij onze facturen, indien gewenst, digitaal bij u gaan aanbieden. U ontvangt de factuur dan als PDF per e-mail.
Wij gaan hier vanaf maandag 27 oktober 2014 mee van start.
Een bijkomend voordeel is dat vanaf dat moment alle digitaal verzonden facturen in één handig overzicht op onze website te bekijken en te downloaden zijn (in het menu onder 'mijn RIO'/'mijn BTC' bij 'overzichten').
Heeft u nog niet gereageerd op onze e-mail/brief van maandag 29 september jongstleden, maar wilt u onze facturen wel digitaal ontvangen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten!
De voorbereidingen voor de SpoorParade, die van donderdag 16 tot en met dinsdag 21 oktober in Amersfoort plaatsvindt, zijn in volle gang. Het terrein ondergaat momenteel een flinke metamorfose.
Railinfra Opleidingen neemt uiteraard ook deel aan de SpoorParade!
Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 oktober openen wij onze Wisselloods voor u. Monteurs leren hier in de praktijk hoe ze wissels moeten onderhouden en herstellen.
U vindt ons, gezien vanaf de ingang van het evenement, rechts van het reuzenrad.
Van donderdag 16 t/m dinsdag 21 oktober wordt in Amersfoort, als één van de activiteiten in het kader van 175 jaar spoor, de SpoorParade georganiseerd.
Ons pand staat op het terrein waar veel activiteiten plaatsvinden. Van dinsdag 7 t/m maandag 27 oktober is het terrein voor publiek gesloten.
Dagelijks geven wij de namen van de te verwachten deelnemers en kandidaten aan de organisatie door, zodat de bewaking weet wie er komen. Omdat de Spoorparade dagelijks ’s ochtends om 10.00 uur open gaat zal dit voor u als deelnemer/kandidaat weinig problemen opleveren.
Komt u met de auto, dan kunt u deze gewoon op onze eigen parkeerplaats parkeren. De parkeerplaats is uitsluitend toegankelijk via de ingang Soesterweg. Klik hier voor de routebeschrijving.
We vertrouwen erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Op verzoek van een aantal bedrijven gaan Railinfra Opleidingen (RIO) en het Bureau voor Toetsing en Certificering (BTC) vanaf maandag 26 mei uitnodigingen voor opleidingen en examens ook naar de deelnemer/kandidaat sturen, mits zijn/haar e-mailadres bij ons bekend is. Dit betekent dat uitnodigingen niet meer aan de deelnemer/kandidaat hoeven te worden doorgestuurd als het e-mailadres in het ‘Aan’-vakje vermeld staat.
Bij uitslagen van opleidingen en examens was dit al langer het geval.
Het kan zijn dat uw bedrijf niet wil dat de uitnodigingen rechtstreeks aan uw medewerkers worden gestuurd, of daar nog niet op is ingericht. Wij begrijpen dat. Contactpersonen kunnen in dat geval, door te mailen naar Jeroen Gutte (j.gutte@railinfaopleidingen.nl / j.gutte@b-t-c.nl), aangeven dat de uitnodigingse-mails niet aan medewerkers verzonden moeten worden. Op ieder gewenst moment kunnen wij dit op verzoek weer aanzetten.
Ook hebben wij op veler verzoek de onderwerpen van de meest gebruikte e-mails uitgebreid met meer informatie, zodat deze gemakkelijker door te sturen en te archiveren zijn.
Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers:
De stichting Railinfra Opleidingen heeft de inventarisatie van broeikasgasemissies uitgevoerd en laten verifiëren. De gerapporteerde periode is van januari tot en met december 2013.
Er is gebruik gemaakt van de scope-indeling van het Green House Gas Protocol (GHG-protocol). In het protocol wordt onderscheid gemaakt tussen bronnen van emissies (scopes) in twee categoriën: directe emissies en indirecte emissies. Het resultaat is:
Scope 1 (directe emissies)
83,7
ton CO2
Scope 2 (indirecte emissies)
396,4
ton CO2
Totaal
480,0
ton CO2
De verklaring betreffende de toetsing van de emissie inventarisatie conform NEN-ISO 14064-1 inclusief de CO2 voetafdruk vindt u hier.
Op 1 oktober jongstleden zijn wij gestart met het digitaal versturen van uitslagen naar contactpersonen en deelnemers/kandidaten. Indien van toepassing wordt het certificaat/bewijs van deelname als pdf aan de uitslagmail toegevoegd (opleidingen) of middels een aparte mail verzonden (examens Stichting railAlert).
In de afgelopen weken hebben wij alle ruim 56.000 vóór 1 oktober 2013 door ons verstrekte (geldige) certificaten en bewijzen van deelname gedigitaliseerd en beschikbaar gesteld via ons klantportaal. Als u inlogt en onder ‘mijn RIO’ / 'mijn BTC' klikt op ‘overzichten’ en kiest voor de rapportage 'Mijn Certificaten', kunt u uw eigen certificaten en bewijzen van deelname als pdf downloaden.
Binnen nu en enkele weken worden ook de bewijzen van deelname aan de Veiligheidstraining en de verklaringen van de toets Toegang tot het spoor (gecontroleerde en ongecontroleerde omgeving) aan het overzicht 'Mijn Certificaten' toegevoegd.
Vanaf 1 oktober 2013 worden uitslagen van opleidingen van Railinfra Opleidingen en examens van de Stichting railAlert digitaal naar zowel contactpersonen als deelnemers/kandidaten (wanneer het e-mailadres bij ons bekend is) verstuurd. Indien van toepassing wordt het certificaat/bewijs van deelname na een opleiding als pdf bijgevoegd. Bij examens ontvangt men de certificaten in afzonderlijke e-mails.
Op onze website is een nieuw overzicht ontwikkeld met de naam ‘Mijn certificaten’. U moet hiervoor ingelogd zijn. Hier zijn uw bewijzen van deelname en certificaten als pdf te downloaden. Vooralsnog zijn dit eerst alleen de certificaten/bewijzen van deelname die zijn afgegeven ná 1 oktober 2013. Stapsgewijs publiceren we de eerder afgegeven certificaten/bewijzen van deelname ook als pdf. We verwachten dat dit op 1 januari 2014 volledig afgerond zal zijn.
Elk jaar worden de prijzen van ons vaste opleidingsaanbod per 1 juli opnieuw vastgesteld. Gezien de door Railinfra Opleidingen gerealiseerde kostenbesparingen heeft het bestuur besloten om dit voordeel aan de klanten door te geven. Daarom worden de prijzen per 1 juli 2013 niet verhoogd.
Voor enkele opleidingen geldt een uitzondering omdat deze opleidingen qua inhoud en duur zijn aangepast.
Daarnaast vindt u bij een aantal opleidingen in plaats van een prijs de opmerking 'Op aanvraag'. Dit zijn opleidingen waar weinig vraag naar is en die we naar behoefte graag voor u apart organiseren. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.
Vanuit de feedback van de deelnemers aan de herinstructie blijkt dat zij behoefte hebben aan een opfrissing van de oorspronkelijke Vrijebaan theorie. Dit is nu mogelijk door het beschikbaar komen van een tweede praktijkoefenruimte voor de Vrijebaan. In de aangepaste heinstructie Vrijebaan wordt het verband tussen theorie en praktijk directer en efficiënter gelegd.
Een bijkomend voordeel is dat de uitvoeringen vanaf juli 2013 zo zijn opgezet dat ervaren monteurs, waarvan het certificaat verlopen is, in dezelfde opleidingstijd ook het initiële examen kunnen doen. Aan het eind van de tweede opleidingsdag zit dan het theorie deel van het initiële examen en aan het eind van de opleiding wordt het praktijkdeel getoetst. Dit moet dan wel van te voren bij inschrijving van de kandidaat worden aangegeven .
De stichting Railinfra Opleidingen heeft haar CO2 footprint voor 2012 bepaald en laten verifieren. De CO2 footprint geldt voor Railinfra Opleidingen en Bureau voor Toetsing en Certificering.
De footprint en de verklaring kunt uhier inzien en eventueel downloaden.
De railsector heeft op 9 januari 2013 de nieuwe website www.denderendebanen.nl gelanceerd. De komende jaren verwacht men in de railsector een groot tekort aan goed gekwalificeerd technisch en rijdend personeel. Net als in andere sectoren vergrijst het huidige personeelsbestand en is de huidige instroom van jonge mensen beperkt.
Om het verloop uit de sector op te vangen en de aanwezige kennis te borgen willen de bedrijven in de railsector weer een aantrekkelijke werkgever worden. Een aantal koplopende bedrijven besloot daarom een gezamenlijke website te maken, als onderdeel van een arbeidsmarktgerichte imagocampagne. Deze bedrijven doen dit gezamenlijk binnen het kennisplatform Railforum. Met informatie over bedrijven in de railsector, enthousiaste verhalen van medewerkers, vacatures, opleidingen e.d. brengt men de sector op een positieve manier onder de aandacht. De website is voor het vinden van vacatures en stages, en wat je met verschillende opleidingen in de railsector kunt doen.
De website richt zich voornamelijk op jonge mensen die nog niet werkzaam zijn in de sector en hun beroepskeuze nog gaan maken. Daarnaast verlaagt het de drempel om in contact te komen met railgerelateerde bedrijven.
Op maandag 19 november vond de eerste Veiligheidstraining plaats, de training die verplicht is voor alle medewerkers die voor het uitvoeren van hun werkzaamheden een Digitaal Veiligheidspaspoort nodig hebben.
Vanaf oktober 2012 wordt de kennistoets 'Begeleider Buiten Dienst gesteld spoor', vanwege het door de Stichting railAlert gewijzigde certificeringschema, door BTC aangeboden.
Kandidaten die beschikken over een tijdelijk certificaat Begeleider dienen uiterlijk 31 december 2012 de onderdelen van het certificeringstraject 'Begeleider Buiten Dienst gesteld spoor' met een voldoende resultaat te hebben afgelegd. De praktijkbeoordeling mag alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde praktijkbeoordelaars die werkzaam zijn bij een door de Stichting railAlert gecertificeerd(e) werkplekbeveiligingsbedrijf of personeelssteller.
Klik hier voor de brief die door de Stichting railAlert naar de bedrijven is gestuurd. Het nieuwe certificeringschema vindt u hier.
Vanaf heden is informatie over de inhoud, opleidingsduur en kosten beschreven van de BBD (initiele opleiding 935 en heractivering code 992). Binnenkort zullen wij uitvoeringsdata publiceren. Indien u alvast medewerkers op de wachtlijst wilt plaatsen, stuurt u dan een mail naar ons secretariaat@railinfraopleidingen.nl
De opleiding Monteur Baan is vernieuwd en sluit aan op de alledaagse praktijk van de monteurs bij de bedrijven.
De opleiding zal deels plaats vinden bij RIO en deels bij het bedrijf, in de praktijk met praktijkopdrachten. Het wordt dan een zogenaamde Werkplekopleiding.
Voor meer informatie over de opzet, inhoud en duur klik hier.
Vanaf juli 2012 wordt de nieuwe opleiding Lassen Verbindingsmof 3 kV aangeboden. Tijdens deze opleiding passeren alle soorten 3 kV-lassen de revue. De opleiding bereidt voor op het examen 3kV Kabellassen van de Stichting railAlert. De kabellasopleidingen met de codes 232/233/234 komen hiermee te vervallen.
Met het opplakken van een fraaie raamsticker laat Railinfra Opleidingen vol trots aan de buitenwereld zien 'Officieel partner Railcollege' te zijn geworden, wat staat voor samenwerking en verbondenheid rond het thema vakmanschap voor de railsector. Het partnerschap bestaat onder andere uit het delen van kennis en ervaring, met als doel er voor te zorgen dat in de nabije en verre toekomst voldoende vakbekwame en enthousiaste medewerkers in de railsector werkzaam zijn. Kijk voor meer informatie op www.railcollege.nl.
Directeur Willem Brummel van Railinfra Opleidingen
De prijzen van ons opleidingsaanbod zijn geldig tot 1 juli 2012. Ondanks de stijging van de loonkosten en overige kosten is besloten om de prijzen per 1 juli 2012 niet te verhogen. We hebben een aantal efficiency maatregelen kunnen doorvoeren en we willen de behaalde voordelen ten goede laten komen aan onze klanten.
Van een paar opleidingen zijn de prijzen aangepast als gevolg van een wijziging van de opzet, duur of groepsgrootte.
Morgen, zaterdag 17 maart, zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan Trainweb 2.0. De werkzaamheden zullen starten om 08.00 uur, en zullen naar verwachting rond 09.00 uur afgerond zijn.
Tijdens de werkzaamheden zal Trainweb 2.0 korte tijd (naar verwachting 15 minuten) onbereikbaar zijn.
Minister Melanie Schultz van Haegen heeft op maandag 13 februari 2012 een bezoek gebracht aan Railinfra Opleidingen. De minister was op werkbezoek bij ProRail en wilde met eigen ogen een beter beeld krijgen van de ontwikkelingen op het terrein van treinbeveiliging. Naast de minister werd haar ministerie vertegenwoordigd door onder andere Jeroen Fukke, Directeur Openbaar Vervoer en Spoor. Van ProRail waren president-directeur Marion Gout- van Sinderen, Bart Smolders, Alexander van Altena en Paul Dirix meegekomen.
Na een korte theoretische uiteenzetting over de samenhang van de treinbeveiliging door Bart Smolders leidden gastheer Willem Brummel en Roel Liemburg (adviseur Treinbeveiliging) de minister vakkundig rond langs diverse assentelsystemen, de B-relais en ERTMS-installatie (interlocking).
Aan het eind van de bijeenkomst volgde nog een kort 'uitstapje' naar de wisselloods, waarbij de minister zich uitvoerig liet informeren over de verschillende wisselverwarmingssystemen. Mevrouw Schultz van Haegen was zeer geïnteresseerd en zal extra goed beslagen ten ijs naar de Tweede Kamer terugkeren.
Met trots presenteren wij onze bedrijfsfilm 'Werken aan vakbekwaamheid'. De film geeft u een kijkje in onze 'keuken'. Alle vakgebieden van de Railinfra Techniek passeren de revue en tonen hoe kleurrijk onze wereld is. Tijdens ons congres op donderdag 3 november jl., met als thema 'Vakmanschap in 2021', ging onze bedrijfsfilm in première. Hieronder kunt u de film bekijken:
Hoe werken de wissels van het spoor, en is er gevaar als de stroom uitvalt bij een spoorwegovergang?
Railinfra Opleidingen verzorgt op zaterdag 26 november aanstaande, tijdens het evenement 'Spelen in de Stad', een drietal interactieve rondleidingen door de Wisselloods. Deze rondleidingen zijn geschikt voor techniek- en treingeïnteresseerden, jong en oud. Kinderen mogen alleen onder begeleiding deelnemen.
Tijden: 13.30 - 14.30 - 15.30 uur
Uiterlijk 5 minuten tevoren verzamelen bij de Wisselloods, Soesterweg 244 te Amersfoort.
Er is die dag nog veel meer te doen... Voor meer info surft u naar www.spelenindestad.nl!
Om kennis en kunde in de toekomst op peil te houden en te laten groeien is er grote behoefte aan jonge knappe koppen in de spoorsector. In samenwerking met ProRail, ingenieursbureau, spooraanemers en Railinfra Opleidingen gaat Hogeschool Utrecht studenten opleiden in de technieken van het spoor. Afstudeerders van de opleiding Railtechniek zijn vrijwel meteen inzetbaar in de spoorsector.
Marion Gout-van Sinderen namens ProRail, Rob Mooren namens NL Ingenieurs, Diederik Schonebaum namens de Vakgroep Railinfra (VRI) van Bouwend Nederland en Geri Bonhof namens de Hogeschool Utrecht hebben daartoe op 3 november 2011 een intentieverklaring getekend. Met de intentie om samen Utrecht ook qua hbo-onderwijs als ‘Railhart van Nederland’ op de kaart zetten.
Vanaf september 2012 kunnen 4de jaars studenten van Hogeschool Utrecht (HU) zich specialiseren in Railtechniek door een minor Railtechniek te volgen.
De hbo afstudeerrichting Railtechniek (de Rail Academy) begint in september 2013. Om goede aansluiting te houden bij het reguliere onderwijs wordt uitgegaan van de basisopleidingen Hbo Civiele Techniek, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Na het eerste of tweede jaar van deze opleiding, kunnen studenten zich specialiseren in Railtechniek.
Het aanbod van het vakgebied Ondergrondse Infra is uitgebreid met de ééndaagse training Opfrisdag Voorman Kabelinfra Spoorse Kabels (code 295). Deze opleidingsdag is bedoeld voor voormannen die tussen augustus 2007 en juni 2011 de opleiding Voorman Ondergrondse Infra, nu Voorman Kabelinfra Spoorse Kabels, gevolgd hebben.
Op 28 juni bezocht een aantal blinde en slechtziende tieners van Bartiméus* uit Zeist het RIO-terrein in Amersfoort. Dit bezoek, geïnitieerd door trainees van ProRail in het kader van een jaarlijks te organiseren vrijwilligersproject, had onder andere als doel deze kinderen kennis te laten maken met de technische kant van de spoorwereld, als opstapje naar uiteindelijk leren zelfstandig te reizen. Onder begeleiding van docenten van RIO werd vol enthousiasme aan rails gevoeld, werden wissels omgezet en werd ervaren hoe hoog een perron nu eigenlijk is (en hoe gevaarlijk het dus is om te dicht langs de rand te lopen en in het spoor te vallen). In de volgende editie van de Opmerkelijk vindt u een uitgebreider verslag van deze leuke maar ook nuttige dag, hieronder kunt u eventueel alvast wat foto’s bekijken.
* Bartiméus is specialist in leven met een visuele beperking, en ondersteunt jong en oud op het gebied van wonen, leren, werken en dagelijks leven. Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn met persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht verbeteren. Ga voor meer informatie naar de website van Bartiméus!
Op 23 september 2011 start de driedaagse training ‘Leidinggeven voor hoofdmonteur en voorman’. Bent u toe aan handvatten om uw vaardigheden als hoofdmonteur of voorman te vergroten, meldt u dan aan voor de laatste paar beschikbare plaatsen op de training 062.
Na die drie dagen staat u sterker in uw schoenen o.a. op het gebied van motiveren en instrueren van uw ploeg, omgaan met (lastig) gedrag, delegeren van taken en conflicthantering.
Klik hier voor meer informatie of bel met de trainer Ella Türkyilmaz (033-4674727).