U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / nieuws / detailweergave
 
VAB op bezoek
Publicatiedatum:18 september 2015
Inhoud:

Op 10 september waren 40 leden van de Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB) te gast bij Railinfra Opleidingen. De VAB behartigt de belangen van het Amersfoortse bedrijfsleven en wil de economische en sociale positie van Amersfoort en omgeving verbeteren. De VAB organiseert periodiek bijeenkomsten in de Amersfoortse regio en deze keer waren zij te gast bij Railinfra Opleidingen.

 

Thema van deze bijeenkomst: Amersfoort de spoorstad van Nederland, een wenkend perspectief?

Het bestuur van de VAB had voor deze bijeenkomst twee speciale gasten uitgenodigd, hoogleraar Railway Engineering TU Delft Rolf Dollevoet en de wethouder van economische zaken gemeente Amersfoort Yvonne Kemmerling.

 

Rolf Dollevoet heeft een inspirerende inleiding verzorgd waarbij innovatie in en bij het spoor en de relatie met ProRail, de spoorsector en Railinfra Opleidingen centraal stond. ‘Ik zie de locatie en Railinfra Opleidingen als een niet te missen onderdeel van de innovatie. Ik wil hier een trein neerzetten (en laten rijden) vol met studenten die kunnen ervaren wat zij bedenken. Ook zou ik een glazen loopbrug willen laten bouwen vanaf het perron naar Railinfra Opleidingen’.

 

Vervolgens hebben Gert Wagelaar en Erik Eggers, initiatiefnemers van Amersfoort Spoorstad, een presentatie verzorgd over het Nationaal Rail Innovatiecentrum. Onderzoek, onderwijs en state of the art producties stonden in deze presentatie centraal

 

Daarna nam Railinfra Opleidingen het podium om een presentatie te verzorgen. Na een overzicht van wie wij zijn, wat wij doen en ons speelveld is een doorkijk gegeven naar Railcenter. Het ‘verhaal’ en de ambitie van Railcenter sloot mooi aan bij de onderwerpen van de voorgaande sprekers. De raakvlakken van de gepresenteerde onderwerpen lagen deze avond vooral bij innovatie.

 

Als laatste hebben alle aanwezigen een rondleiding gehad in ons gebouw waarbij de gasten weer eventjes jongetjes en meisjes werden. De conclusie van de aanwezigen was na afloop was dat men het een geslaagde bijeenkomst vond met daarbij complimenten voor de mensen van Railinfra Opleidingen: mensen met passie voor hun werk.