U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / nieuws / detailweergave
 
Sein op groen voor Rail Academy
Publicatiedatum:8 november 2011
Inhoud:

Om kennis en kunde in de toekomst op peil te houden en te laten groeien is er grote behoefte aan jonge knappe koppen in de spoorsector. In samenwerking met ProRail, ingenieursbureau, spooraanemers en Railinfra Opleidingen gaat Hogeschool Utrecht studenten opleiden in de technieken van het spoor. Afstudeerders van de opleiding Railtechniek zijn vrijwel meteen inzetbaar in de spoorsector.

 

Marion Gout-van Sinderen namens ProRail, Rob Mooren namens NL Ingenieurs, Diederik Schonebaum namens de Vakgroep Railinfra (VRI) van Bouwend Nederland en Geri Bonhof namens de Hogeschool Utrecht hebben daartoe op 3 november 2011 een intentieverklaring getekend. Met de intentie om samen Utrecht ook qua hbo-onderwijs als ‘Railhart van Nederland’ op de kaart zetten.

 

 

Vanaf september 2012 kunnen 4de jaars studenten van Hogeschool Utrecht (HU) zich specialiseren in Railtechniek door een minor Railtechniek te volgen.

 

De hbo afstudeerrichting Railtechniek (de Rail Academy) begint in september 2013. Om goede aansluiting te houden bij het reguliere onderwijs wordt uitgegaan van de basisopleidingen Hbo Civiele Techniek, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Na het eerste of tweede jaar van deze opleiding, kunnen studenten zich specialiseren in Railtechniek.