U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / veiligheid / 949e veiligheidscommunicatie trein (online)
949E Veiligheidscommunicatie Trein (online)
Doel

Na de opleiding Veiligheidscommunicatie Trein online zijn de LLV en LWB in staat om een gesprek te voeren volgens de regels van de veiligheidscommunicatie.

 

Vanaf 1 november 2019 is het certificaat Veiligheidscommunicatie Trein onderdeel van de certificering van o.a. de taken LLV en LWB.

Doelgroep

De online variant is gericht op LWB/LLV en eventueel gereedschapsmachinisten/BBD'ers die reeds ervaring hebben met veiligheidscommunicatie.

 

Er is tevens een klassikale uitvoering van de opleiding veiligheidscommunicatie, voor LWB, LLV, GMCN en BBD (949).

 

De opleiding Veiligheidscommunicatie Trein online is voor functionarissen die veiligheidsberichten en operationele communicatie met risico’s voor de veiligheid moeten voeren. Deze doelgroep moet, als onderdeel van de certificering voor de taak of taken het certificaat Veiligheidscommunicatie Trein van railAlert behalen.

Inhoud

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Communicatiemiddelen
  • Gespreksregels
  • NATO-spelalfabet
  • Getallen spellen
  • Dienstuitdrukkingen

 

De opleiding bestaat uit twee stappen.
Stap 1: In het digitale gedeelte leert de deelnemer de kennisonderwerpen van veiligheidscommunicatie thuis of op de eigen werkplek via Trainweb. Hiervoor moet eerst worden ingelogd. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een uitnodiging met daarin een inlogcode en wachtwoord.

 

Het vooraf doorlopen van de e-learning is een vereiste om deel te kunnen nemen aan het online lesprogramma. De tijdsbesteding is circa 60 minuten. Het is echter aan te raden om vooraf tussentijds een paar keer te oefenen.

 

Stap 2: Tijdens het online lesprogramma leert de deelnemer alle onderdelen van de veiligheidscommunicatie toepassen aan de hand van praktijkoefeningen. Er wordt tijdens de opleiding gebruik gemaakt van specifieke oefeningen voor betreffende taken van de deelnemers. Deze oefeningen bieden de deelnemer de gelegenheid zich voor te breiden op de simulatietoetsen van de stichting railAlert die in de middag bij Railcenter in Amersfoort worden afgenomen.

 

De kosten voor deze toets worden door railAlert afzonderlijk in rekening  gebracht.

Toelatingsvoorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan het online lesprogramma is het noodzakelijk om:

  • over enige digitale vaardigheid te beschikken
  • een individuele laptop/desktop met webcam en microfoon te gebruiken
  • tevens is het aan te bevelen dat de deelnemer in een rustige omgeving kan deelnemen aan het lesprogramma en idealiter beschikt over twee schermen, vanwege het digitale lesboek dat nodig is tijdens het lesprogramma.

 

Daarnaast is het vooraf doorlopen van de e-learning een vereiste om deel te kunnen nemen aan het lesprogramma.

Bijzonderheden

Het online lesprogramma is in de ochtend. In de middag worden de toetsen in Amersfoort afgenomen. In de tussentijd dient de deelnemer te reizen naar Amersfoort. Indien de deelnemer hiervoor onvoldoende tijd heeft kan een toets geruild worden of op een ander moment worden ingepland.

 

Er is maar één certificaat Veiligheidscommunicatie Trein. Indien een medewerker meerdere taken uitvoert waarvoor het bezit van een geldig certificaat Veiligheidscommunicatie Trein verplicht is, dan is er dus maar één geldig certificaat nodig.

 

Een beschrijving van het examen Veiligheidscommunicatie Trein kunt u hier vinden.

 

De nieuwsbrief, de overgangsregeling en het certificeringschema van railAlert kunt u hier vinden.

 
Duur: 0,5 dag
Prijs: € 223 (tot 01-07-2021)
Groepsprijs: € 1.138 (tot 01-07-2021)
max. 5 deelnemers
Examen: Veiligheidscommunicatie
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven

Heb je interesse in het volgen van deze opleiding?
Schrijf je dan in op de wachtlijst of neem contact
met ons op:

Telefonisch: 033 467 4727
Per e-mail: info@railcenter.nl

 wachtlijst