U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
home / nieuwsbrief / ken jij de veiligheidsregels op het spoor?
 
Ken jij de veiligheidsregels op het spoor?

Ben jij één van die 80.000 mensen die Toegang tot het spoor heeft gevolgd? Dit programma over de huisregels van ProRail is nu vier jaar oud. Tijd voor een nieuw jasje! En voor meer diepgang, want veiligheid gaat over méér dan alleen de huisregels. Is jouw kennis over veiligheid op het spoor wel voldoende op peil?
 

Iedereen die werkt in de gevarenzone (zone A), de nabijheidszone (zone B) of op een bouwplaats moet op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Je moet weten waar de gevarenzone is, met welke veiligheidstaken je te maken hebt welke waarschuwingsinstallaties er zijn... Stichting railAlert heeft besloten om niet alleen kennis van de huisregels, maar ook kennis van veiligheidsregels verplicht te stellen voor houders van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Ook voor niet DVP-plichtigen is deze kennis relevant. Iedereen die op een spoorterrein komt, moet zich bewust zijn van mogelijke risico’s.


 

In opdracht van Stichting railAlert ontwikkelde Railinfra Opleidingen een programma over regels en risico’s, met de toepasselijke naam Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS). Dit programma bevat foto’s en oefeningen, aangevuld met illustraties en animaties. Voor anderstaligen is het programma beschikbaar in het Turks, Engels, Duits en Pools.
 

De bijbehorende railAlert-toets wordt gekoppeld aan de DVP Veiligheidstraining en vervangt vanaf 1 april 2016 de toets Toegang tot het spoor.
 

Als je al kennis hebt van veilig werken op het spoor kun je het e-learningprogramma starten met een zelftoets. Op basis van het resultaat verwijst het programma je naar de pagina’s waarmee je je eventueel ontbrekende kennis snel weer op peil brengt.
 

Wil je zelf je kennis van de veiligheidsregels op peil brengen? Kijk dan nu op www.railalert.nl/e-learning!