U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / spoorbouw/kunstwerken / 679 vakdag kunstwerken
679 Vakdag Kunstwerken
Doel

Om het vakmanschap verder te ontwikkelen en te onderhouden, nemen de monteurs Kunstwerken van de aannemers en inspecteurs Kunstwerken van ProRail deel aan een jaarlijkse vakdag. De vakdag is gericht op leren en kwaliteitsverbetering. Hierbij staat de actuele werkpraktijk centraal.

Doelgroep
 • monteurs Kunstwerken van de aannemers die de Kunstwerken Basisopleiding hebben gevolgd, momenteel volgen of gaan volgen. In het kader van Technisch Vakmanschap moeten uiteindelijk alle monteurs Kunstwerken het certificaat  ‘Kunstwerken Basisopleiding’ in hun bezit hebben. Dit geldt zowel voor de beginnende als de ervaren monteur.
 • de Inspecteurs Kunstwerken van ProRail.

Noot: voor de monteurs is het bijwonen van deze dag verplicht.

Inhoud

De Kenniskring Kunstwerken stelt de doelen, de opzet en de inhoud voor de vakdag vast. Voor dit jaar zijn er, naast het uitwisselen van kennis en ervaringen, de volgende onderwerpen (onder voorbehoud van wijzigingen) gepland:

 • Vloeistofbuffers
  Een vloeistofbuffer is een belangrijk onderdeel bij een beweegbare brug. De functie, het onderhoud en de afstelling worden behandeld.

 

 • - Besturen, Bedienen en Bewaken
  Op het gebied van Besturen, Bedienen en Bewaken van beweegbare bruggen zijn diverse ontwikkelingen gaande. De deelnemer wordt hierin meegenomen.

 

 • - Brugovergangen
  Bij brugovergangen beweegbare bruggen zijn meerdere disciplines betrokken. In deze workshop wordt de samenhang en de afhankelijkheden behandelt.
Vooropleiding

Monteurs Kunstwerken van de aannemers die de Kunstwerken Basisopleiding hebben gevolgd of (gaan) volgen en Inspecteurs Kunstwerken van ProRail.

Bijzonderheden

Let op: er zijn in 2023 twee uitvoeringen van deze vakdag. Je schrijft je in voor één vakdag. We streven naar een gelijkmatige verdeling van deelnemers van de verschillende bedrijven over de vakdagen.

 

Duur: 1 dag
Prijs: € 316
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven

Heb je interesse in het volgen van deze opleiding?
Schrijf je dan in op de wachtlijst of neem contact
met ons op:

Telefonisch: 033 467 4727
Per e-mail: info@railcenter.nl

 wachtlijst