U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / management en organisatie / 045 wegwijs in de wereld van informatieoverdracht van prorail
045 Wegwijs in de wereld van informatieoverdracht van ProRail
Doel

Bij het ontwerpen en realiseren van een infraproject voor ProRail komt het proces van informatieoverdracht kijken: de wijzigingen die ‘buiten’ worden doorgevoerd moeten tijdig en goed landen in diverse documentatie, tekeningen en infrastamdata. Het proces van informatieoverdracht is beschreven in de HDL00028.

 

In de opleiding Wegwijs in de wereld van informatieoverdracht van ProRail leer je meer over de ins en outs van het proces zelf, over de systemen en hulpmiddelen die je daarvoor moet gebruiken en wie je kan inschakelen bij vragen.

 

Na de opleiding ben je een stuk wijzer in de wereld van informatieoverdracht en kan je beter uit de voeten met de onderliggende systemen en tools. Daarnaast krijg je toegang tot een trainingsapp die je bevraagt en je kennis over informatieoverdracht op peil houdt.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers van projectaannemers die werkzaam zijn in het proces van informatieoverdracht, maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden vanuit ingenieursbureaus, procescontractaannemers of ProRail.

 

Inhoud

De opleiding bevat 3 modules:

  • Entreetoets voorafgaand aan opleidingsdag
  • Opleidingsdag bij Railcenter (dagprogramma van 9.00 tot 16.30 uur)
  • Memotrainer die tot 2 maanden na opleidingsdag beschikbaar is en wordt afgerond met een afsluitende toets

 

Entreetoets

Aan deelnemers wordt gevraagd om uiterlijk een week voor de opleidingsdag een entreetoets te maken (digitaal). Deze toets bestaat uit tien vragen.

Op basis van de resultaten van de deelnemersgroep krijgen de docenten inzicht in de onderwerpen waar meer of minder aandacht aan besteed moet worden – je kan dus niet zakken of slagen voor de toets, het is een hulpmiddel om de opleidingsdag zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van de deelnemers.

 

Opleidingsdag bij Railcenter

Tijdens de opleidingsdag wordt natuurlijk stilgestaan bij het proces van informatieoverdracht, de te doorlopen stappen, mijlpalen en doorlooptijden en de samenhang met diverse systemen zoals de BID-manager en SAP PLM. Ook de op te leveren producten zoals de objectenlijst, infrastamdata, project specifieke basislijst en documentatie komen langs. Aan de hand van opdrachten ga je aan de slag en leer je intussen allerhande tips & tricks. Er is ook ruimte voor het bespreken van issues waar deelnemers in de praktijk tegenaan lopen. Reken op een gevarieerd programma met verschillende werkvormen.

 

Memotrainer

Na afloop van de opleidingsdag krijg je twee maanden toegang tot Trainweb en de memotrainer app, waarin je wekelijks wordt uitgedaagd met een aantal vragen. Hiermee wordt je kennis op peil gehouden en blijf je actief bezig met het domein van informatieoverdracht. De vragen die je niet (direct) goed beantwoordt komen op een later moment weer terug. Met je mede-deelnemers van de opleiding en docenten is er een forum ingericht voor vragen en discussie.

 

Je rondt de memotrainer af met een afsluitende toets  - je bepaalt zelf wanneer je deze toets maakt, dit kan tot twee maanden na de opleidingsdag. Wanneer je minimaal 80% van de vragen goed hebt beantwoord heb je de toets gehaald en ontvang je een certificaat.

Er is één herkansing mocht je de toets niet in 1x halen – je krijgt dan persoonlijk advies op welke onderdelen je het beste nog even kan oefenen.

Vooropleiding

De opleiding gaat uit van basiskennis over de HDL00028 (proces van informatieoverdracht) en is gericht op deelnemers die al toegang hebben tot SAP PLM en BID-manager.

De deelnemer dient een eigen laptop met toegang tot SAP PLM en BID-manager mee te nemen naar de opleidingsdag.

Bijzonderheden

De opleiding is gedeeltelijk digitaal en wordt aangeboden via het leerplatform Trainweb.

Na inschrijving door de contactpersoon van het bedrijf ontvangt  de deelnemer bericht en, als hij deze nog niet heeft, inloggegevens.

 

Duur: 1 dag
Aantal studie-uren e-learning:
2 maanden zelfstudie (geschat)
Prijs: € 224
Groepsprijs: € 2.286
max. 12 deelnemers
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven
20-06-2024 Amersfoort 09:00-16:30 toon 7
 inschrijven 
03-10-2024 Amersfoort 09:00-16:30 toon 12
 inschrijven 

 wachtlijst