U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / spoorbouw/kunstwerken / 698 dekra rail: ultrasoon inspecteur aanvulling level 1/level 2
698 DEKRA Rail: Ultrasoon Inspecteur aanvulling level 1/level 2
Doel

Na de opleiding is de deelnemer in staat om het ultrasoononderzoek Railinfra praktisch uit te voeren. De opleiding bereidt de deelnemer voor op het examen Ultrasoon onderzoek Railinfra conform ISO 9712.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor de Ultrasoon Inspecteurs Railinfra van ProRail die in het bezit zijn van het certificaat Ultrasoon level 1 of 2 (conform ISO 9712) en in het bezit willen komen van het certificaat Ultrasoon onderzoek Railinfra conform ISO 9712.

Inhoud

De opleiding bestaat uit 5 lesdagen en één examendag. Tijdens de 5 lesdagen worden de verschillende modules per railinfra component behandeld, zowel theoretisch als de praktische ultrasoon inspectie van de volgende componenten:

  • Voeglassen
  • Oplassingen
  • RCF defecten
  • Compensatielassen
  • ES lassen
  • Wissels

 

Het praktisch inspecteren van de componenten vindt plaats aan componenten met werkelijke defecten in een afgesloten praktijkruimte. De kandidaat werkt met eigen ultrasoon apparatuur, tasters en kalibratiestukken.

Gewenste vooropleiding

Deelnemers zijn in het bezit van een certificaat Ultrasoon level 1 of 2 (conform ISO 9712). Een kopie van het certificaat dient bij inschrijving worden meegestuurd.

 

Bijzonderheden

Voor het examen dient u een aparte aanvraag te doen bij Hobéon SKO (HSKO).

Door een e-mail te sturen aan skndo@hobeon.nl met de gegevens van de kandidaat wordt er een op naam gesteld aanmeldingsformulier opgestuurd.

Voor een volledige aanvraag dient u de volgende documenten aan HSKO te sturen:

  • Bewijs van Deelname opleiding (wordt door Railcenter verstrekt),
  • Attest gezichtsvermogen (wordt door DEKRA Rail verstrekt),
  • Ervaringsverklaring (werkgever),
  • Pasfoto.

 

Bovenstaande kunt u vinden op de website van HSKO

https://www.hobeon.nl/producten/niet-destructief-onderzoekers?doelgroep=professionals&dienst=persoonscertificering

 

Tijdens het examen krijgt de deelnemer een theoretische toets welke specifiek over de ultrasoon methode en de te inspecteren railinfra componenten gaat.

Het praktische deel van het examen bestaat uit het inspecteren van  twee railinfra componenten en hierover rapport uit te brengen.

 

Na het voldoende afsluiten van dit examen krijgen de deelnemers een certificaat met als toevoeging Ultrasoon onderzoek Railinfra conform ISO 9712. Men voldoet hiermee aan een van de eisen die ProRail stelt aan de Ultrasoon Inspecteurs zoals beschreven in de RLN00399.

 

Voor meer informatie over deze opleiding en het examen kunt u contact opnemen met Theo de Keijzer: theo.dekeijzer@dekra.com of tel. 030-3005 223.

 

Duur: 5 dagen
Prijs: € 3.583
Groepsprijs: € 18.271
max. 6 deelnemers
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven

Heb je interesse in het volgen van deze opleiding?
Schrijf je dan in op de wachtlijst of neem contact
met ons op:

Telefonisch: 033 467 4727
Per e-mail: info@railcenter.nl

 wachtlijst