U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / spoorbouw/kunstwerken / 697 dekra rail:ultrasoon inspecteur railinfra incl. ultrasoon level 1
697 DEKRA Rail:Ultrasoon Inspecteur Railinfra incl. Ultrasoon level 1
Doel

Na de opleiding is de deelnemer in staat om het ultrasoononderzoek praktisch uit te voeren. De opleiding bereidt de deelnemer voor op het examen Ultrasoon Level 1 met als toevoeging Ultrasoon onderzoek Railinfra conform ISO 9712.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor de Ultrasoon Inspecteurs Railinfra van ProRail die in het bezit moeten komen van het certificaat Ultrasoon Level 1 (ISO 9712).

Inhoud

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen en één examendag. Tijdens de 10 lesdagen worden de basisprincipes van het ultrasoon onderzoek behandeld. Daarnaast worden de verschillende modules per railinfra component behandeld, zowel theoretisch als de praktische ultrasoon inspectie van de volgende componenten:

  • Voeglassen
  • Oplassingen
  • RCF defecten
  • Compensatielassen
  • ES lassen
  • Wissels

 

Het praktisch inspecteren van de componenten vindt plaats aan componenten met werkelijke defecten in een afgesloten praktijkruimte. De kandidaat werkt met eigen ultrasoon apparatuur, tasters en kalibratiestukken.

Bijzonderheden

Voor het examen dient u een aparte aanvraag te doen bij Hobéon SKO (HSKO).

Door een e-mail te sturen aan skndo@hobeon.nl met de gegevens van de kandidaat wordt er een op naam gesteld aanmeldingsformulier opgestuurd.

Voor een volledige aanvraag dient u de volgende documenten aan HSKO te sturen:

  • Bewijs van Deelname opleiding (wordt door Railcenter verstrekt),
  • Attest gezichtsvermogen (wordt door DEKRA Rail verstrekt),
  • Ervaringsverklaring (werkgever),
  • Pasfoto.

 

Bovenstaande kunt u vinden op de website van HSKO

https://www.hobeon.nl/producten/niet-destructief-onderzoekers?doelgroep=professionals&dienst=persoonscertificering

 

Tijdens het examen krijgt de deelnemer een theoretische toets die uit twee delen bestaat: Het eerste deel is een algemeen theoretische deel. Het tweede deel gaat specifiek over de ultrasoon methode en de te inspecteren railinfra componenten.

Het praktische deel van het examen bestaat uit het inspecteren van  twee railinfra componenten en hierover rapport uit te brengen.

 

Na het voldoende afsluiten van dit examen krijgen de deelnemers een certificaat Ultrasoon Level 1 met als toevoeging Ultrasoon onderzoek Railinfra conform ISO 9712. U voldoet hiermee aan een van de eisen die ProRail stelt aan de Ultrasoon Inspecteurs zoals beschreven in de RLN00399.

 

Voor meer informatie over deze opleiding en het examen kunt u contact opnemen met Theo de Keijzer: theo.dekeijzer@dekra.com of tel. 030-3005 223.

 

Duur: 10 dagen
Prijs: € 5.782
Groepsprijs: € 29.489
max. 6 deelnemers
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven

Heb je interesse in het volgen van deze opleiding?
Schrijf je dan in op de wachtlijst of neem contact
met ons op:

Telefonisch: 033 467 4727
Per e-mail: info@railcenter.nl

 wachtlijst