U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / veiligheid / 922 veiligheidstraining 'spoor jij wel?'
922 Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?'
Doel

Veel medewerkers die vanaf 2012 de Veiligheidstraining en de toets 'Toegang tot het Spoor' (TTHS) of 'Veiligheid en Toegang Op het Spoor' (VTOS) hebben gedaan zijn in het bezit van een DVP-pas. De geldigheidsduur van het certificaat TTHS/VTOS is 5 jaar. Om de geldigheidsduur te verlengen zullen pashouders vanaf 2017 de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ moeten volgen én de toets ‘Veiligheid en Toegang Op het Spoor’ (VTOS) moeten afleggen.

 

Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ heeft als doel het vergroten van het veiligheidsbewustzijn. Deze training duurt een dagdeel voor maximaal 12 deelnemers. Met de eerste Veiligheidstraining is een eerste stap gezet in het bespreekbaar maken en omgaan met veiligheidsgedrag en praktijkdilemma’s. De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ gaat verder op die ingeslagen weg. Veiligheid start bij jezelf dus hoe bekijk jij veiligheid? Neem je je verantwoordelijkheid voor jezelf, je collega’s en de organisatie? Kortom: Wat ga jij doen om de veiligheid te vergroten?

Gezien de opzet van het trainingsprogramma ‘Spoor jij wel’? is het noodzakelijk dat de deelnemer aanwezig is vanaf de start van de training. Is een deelnemer meer dan een half uur later dan de aanvangstijd aanwezig,  dan kan helaas de training niet bijgewoond worden. De deelnemer moet opnieuw worden aangemeld voor een nieuw moment.

 

De toets VTOS

Aansluitend op de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ wordt de toets VTOS afgenomen. Ook dit keer wordt van de deelnemers verwacht dat zij vooraf het programma op www.railalert.nl/e-learning doornemen en de oefenvragen maken. Om succesvol te zijn verzoeken wij met klem er op toe te zien dat het programma wordt doorgenomen. Tijdens de training wordt ook nu geen aandacht besteed aan de inhoud van VTOS. De deelnemers krijgen de tijd voor maximaal twee pogingen.

Medewerkers, die na twee pogingen een onvoldoende resultaat hebben behaald voor de toets VTOS, kunnen opnieuw worden ingeschreven voor een herkansing van twee pogingen. De data, locaties en tijden waarop medewerkers kunnen worden ingeschreven voor herkansingen vindt u hier. Wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen nog steeds niet is geslaagd, is hij voor een periode van één jaar uitgesloten van werken op ProRail terrein in zone A, B en de bouwplaats.

 

Kosten en voorwaarden

De kosten voor deelname aan de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’, inclusief het afleggen van de toets VTOS (maximaal drie pogingen), bedragen € 245, - per deelnemer (exclusief btw). Op inschrijvingen voor de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel’ zijn de Algemene voorwaarden van de Stichting Railcenter van toepassing.

 

Anderstaligen

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ is alleen beschikbaar in het Nederlands, Engels of Duits. De deelnemer moet één van deze talen beheersen voor het volgen van de training. De toets VTOS is beschikbaar in het Engels, Duits, Pools en Turks. Voor het volgen van de Veiligheidstraining in een andere taal klikt u op één van de vlaggen.

  

 

Planning versus productie

Het inschrijven van medewerkers voor de training en de toets kan grote impact hebben op de productieplanning van bedrijven en een ongewenste piek veroorzaken. Om deze piek af te vlakken is het mogelijk medewerkers maximaal één jaar voor het verstrijken van de geldigheidsduur in te schrijven.
 

Voorbeeld

De geldigheidsduur verloopt op 19 januari 2018. Om een piek in de planning te voorkomen schrijft men de medewerker in op 10 oktober 2017. Bij een actieve deelname aan de veiligheidstraining en een voldoende resultaat van de toets VTOS zal de nieuwe geldigheidsduur lopen tot 19 januari 2023. 

 

Meer informatie?

Voor meer informatie neemt u contact op met Railcenter via info@railcenter.nl.

 

Inschrijven medewerkers?

Voor het inschrijven van medewerkers klik hier.


Informatie van railAlert over het DVP vindt u hier.

 

 

Datum:    Plaats:


start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
04-08-21 Amersfoort 12:30 - 17:00 2 toon
 inschrijven 
19-08-21 Amersfoort 08:00 - 13:00 1 toon
 inschrijven 
27-08-21 Amersfoort 12:30 - 17:00 5 toon
 inschrijven 
31-08-21 Amersfoort 08:00 - 13:00 11 toon
 inschrijven 
03-09-21 Amersfoort 08:00 - 13:00 1 toon
 inschrijven 
08-09-21 Amersfoort 08:00 - 13:00 9 toon
 inschrijven 
08-09-21 Amersfoort 12:30 - 17:00 12 toon
 inschrijven 
16-09-21 Amersfoort 12:30 - 17:00 12 toon
 inschrijven 
20-09-21 Amersfoort 12:30 - 17:00 9 toon
 inschrijven