U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / management en organisatie / 081 performanceberekening van infravarianten met behulp van ra-tool
081 Performanceberekening van infravarianten met behulp van RA-tool
Doel

Het RA-tool is ontwikkeld om op een eenvoudige en eenduidige manier de performance van infravarianten met elkaar te kunnen vergelijken. In de opleiding leggen we alle mogelijkheden van het RA-tool uit. Na afloop ben je in staat om zelfstandig de RA-tool te gebruiken.

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor RAM-deskundigen van ingenieursbureaus, aannemers, planontwikkelaars, Rail System Engineers en plancoördinatoren.

Inhoud

Vanaf 2017 stelt ProRail het gebruik van het RA-tool verplicht bij het uitvoeren van RAM-studies. Het RA-tool is ontwikkeld om op een snelle, intuïtieve, eenduidige en transparante wijze een afweging te maken tussen infra-alternatieven/-varianten. Het RA-tool wordt vooral toegepast bij functiewijzigingsprojecten waar de sporenlay-out sterk wijzigt. De focus ligt op de infrastoringen maar andere soorten storingen zijn vaak ook te modeleren. Het tool stelt je in staat om op een intuïtieve manier de performance van je projectscope te bepalen.

Tijdens de opleiding wordt middels een interactieve werksessie de deelnemer van begin tot eind door het tool geleid. Alle facetten komen aan de orde en er is voldoende ruimte voor nadere toelichting.

Bijzonderheden

Een ochtendsessie ('lesochtend') duurt van 08.30 tot 12.30 uur en een middagsessie ('lesmiddag') van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Duur: 0,5 dag
Prijs: € 257
Groepsprijs: € 1.750
max. 8 deelnemers
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven

Heb je interesse in het volgen van deze opleiding?
Schrijf je dan in op de wachtlijst of neem contact
met ons op:

Telefonisch: 033 467 4727
Per e-mail: info@railcenter.nl

 wachtlijst