U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / veiligheid / 921 instructie veiligheid en toegang op het spoor (vtos)
921 Instructie Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS)
Doel

Als voorwaarde voor het verstrekken of verlengen van de geldigheid van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) geldt dat medewerkers de Veiligheidstraining Digitaal Veiligheidspaspoort of de Veiligheidsbewustzijnstraining 'Spoor jij wel' hebben gevolgd én een voldoende resultaat hebben behaald voor de toets Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS). Bij de toets VTOS gelden drie herkansingen. Voor medewerkers die moeite hebben om een voldoende te behalen, én behoefte hebben aan begeleiding voordat men (opnieuw) de toets VTOS zal afleggen, biedt Railcenter een instructie VTOS aan.

 

Onder begeleiding van ervaren trainers worden deelnemers door het programma geleid en wordt toelichting en uitleg gegeven over de onderwerpen die in het programma aan bod komen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen over de voor hen mogelijk lastige onderwerpen. Ook de zelftoets wordt gemaakt en besproken. Door deze instructie te volgen zal de deelnemer voldoende zijn voorbereid om (alsnog) te slagen voor de herkansingstoets VTOS van railAlert.

 

Doelgroep

Medewerkers die de Veiligheidstraining Digitaal Veiligheidspaspoort hebben gevolgd en de toets VTOS met een onvoldoende resultaat hebben afgelegd. Tevens is deze instructie geschikt voor medewerkers die behoefte hebben aan uitleg over de kennisfeiten die in VTOS worden behandeld.

 

Inhoud

Tijdens de instructie komen de volgende onderwerpen aan bod (zoals die ook in VTOS opgenomen zijn):

  • Inventarisatie: wat weet je al en wat nog niet?
  • Risico's
  • Een goede voorbereiding
  • Aanmelding en instructie
  • Uitvoeren van het werk
  • Afronden van het werk
  • Bijzondere situaties
  • Oefentoets met controle en begeleiding
  • Oefentoets met score

 

Aansluitend aan de instructie wordt onder toezicht de toets VTOS afgelegd. Indien de deelnemer een onvoldoende resultaat heeft behaald, mag nog twee keer een herkansing worden afgelegd. Wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen nog steeds niet is geslaagd, is hij voor een periode van minimaal één jaar uitgesloten van werken op ProRail-terrein in de zones A en B en op de bouwplaats. De maximale tijdsduur per toets/poging bedraagt 40 minuten.

 

Kosten en voorwaarden

De kosten voor de instructie én toets VTOS bedragen € 141,- (exclusief btw). Op inschrijvingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Stichting Railcenter van toepassing.

Duur
1 dagdeel

 

Duur: 0,5 dag
Prijs: € 95 (tot 01-07-2022)
Groepsprijs: € 971 (tot 01-07-2022)
max. 12 deelnemers
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven

Heb je interesse in het volgen van deze opleiding?
Schrijf je dan in op de wachtlijst of neem contact
met ons op:

Telefonisch: 033 467 4727
Per e-mail: info@railcenter.nl