U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / veiligheid / 949 veiligheidscommunicatie
949 Veiligheidscommunicatie
Doel

De deelnemer is in staat om na afloop van de opleiding ‘Veiligheidscommunicatie’ een gesprek te voeren met de treindienstleider of de werktreinbegeleider volgens de regels van de veiligheidscommunicatie.

Doelgroep

Deze opleiding is bestemd voor LWB’s die, als onderdeel van de LWB certificering of LWB hercertificering, het certificaat Veiligheidscommunicatie moeten halen en geen opleiding of heractivering LWB bij Railcenter hebben gevolgd.

Inhoud

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Communicatiemiddelen
  • Gespreksregels
  • NATO-spelalfabet
  • Getallen spellen
  • Dienstuitdrukkingen

 

De opleiding bestaat uit twee stappen.
Stap 1: In het digitale gedeelte leert de deelnemer de kennisonderwerpen van veiligheidscommunicatie via www.railcenter.nl Na aanmelding ontvangt de deelnemer een uitnodiging met daarin een inlogcode en wachtwoord.

Stap 2: In een klassikale opleiding leert de deelnemer alle onderdelen van de veiligheidscommunicatie toepassen aan de hand van praktijkoefeningen.

Bijzonderheden

De deelnemer leert de theorie thuis of op zijn werkplek via Trainweb. Vervolgens past hij deze theorie toe in een klassikale opleiding aan de hand van praktijkoefeningen. Deze oefeningen bieden de deelnemer de gelegenheid zich voor te breiden op de casustoets van de stichting railAlert die in de middag kan worden afgenomen.

De kosten voor deze toets zullen door railAlert afzonderlijk in rekening worden gebracht.

 

Let op!

In de initiele opleiding LWB is Veiligheidscommunicatie als programma onderdeel opgenomen. Medewerkers hoeven in dat geval niet afzonderlijk te worden aangemeld.

 

Duur: 0,5 dag
Prijs: € 173 (tot 01-07-2019)
Groepsprijs: € 1.173 (tot 01-07-2019)
max. 8 deelnemers
Examen: Veiligheidscommunicatie
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven
22-02-2019 Amersfoort 08:00-12:00 toon 0 vol
18-04-2019 Amersfoort 08:00-12:00 toon 1
 inschrijven 

 wachtlijst