U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
025 Over 't Spoor
Doel

Een eerste kennismaking met de wereld die Railinfra heet. Aan het eind van de dag heeft u inzicht gekregen in wat er bij komt kijken om een trein van A naar B te laten rijden.

 

Na het volgen van deze opleiding kunt u op de werkplek voortaan meepraten over verkanting, wissels, dwarsliggers, bovenleiding, onderstation, rijwegen instellen, etc. Algemene oriëntatie op het gebied van de technieken waaruit de railinfrastructuur is opgebouwd en hun onderlinge samenhang.

Doelgroep

Niet-technische medewerkers die werkzaam zijn in of betrokken zijn bij de Railinfrabranche.

Inhoud

In één dag leert u wat er nodig is om een trein te laten rijden. Daarbij doorloopt u op een actieve wijze de belangrijkste techniekvelden. De dag begint met de aanleg en opbouw van het spoor (Spoorwegbouw).

 

Aan de hand van opdrachten verzamelt u de kennis die nodig is om een spoortraject aan te leggen. Naast Spoorwegbouw komen de onderwerpen Energievoorziening en Beveiligings- en Beheersingstechnieken aan de orde. Bij Energievoorziening legt u de link tussen de energie bij u thuis en energie die nodig is voor het rijden van de trein. Bij Beveiliging krijgt u inzicht hoe de treinveiligheid gegarandeerd is en gaat u in opdrachten uw eigen spoortraject beveiligen. Ook leert u hoe de machinist, de conducteur en de treindienstleider met elkaar samenwerken om de trein op tijd te laten vertrekken.

 

Het zal u duidelijk worden dat alle techniekvelden met elkaar samenhangen om een trein veilig te laten rijden. In de opleiding komt aan de orde:

  • opbouw railinfrastructuur
  • spoorwegtechniek
  • energievoorziening
  • beveiligingstechniek
  • besturing en beheersing

 

De korte theoretische introductie wordt gecombineerd met een praktische toelichting in ons opleidingscentrum.

 

Duur: 1 dag
Prijs: € 328
Groepsprijs: € 2.784
max. 10 deelnemers
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven
17-02-2023 Amersfoort 09:00-16:00 toon 2
 inschrijven 

 wachtlijst