U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / veiligheid / 930 veiligheidsman/grenswachter (vhm-grw)
930 Veiligheidsman/Grenswachter (VHM-GRW)
Doel

Na de opleiding is de deelnemer in staat zelfstandig de taak van VHM-GRW uit te voeren conform het NVW en onderliggende regelgeving.

Doelgroep

Medewerkers die de NVW veiligheidstaak VHM en/of GRW gaan uitoefenen.

Inhoud

Tijdens de opleiding leert de deelnemer het werkproces van een VHM en een GRW van begin tot eind kennen. De deelnemer doorloopt eerst een zelfstudie-pakket en volgt daarna een lesdag.

 

1. Zelfstudie

De deelnemer start de opleiding met zelfstudie op de eigen werkplek. Alle theorie over het werk van de VHM en GRW staat in de digitale leeromgeving van Trainweb. Hier krijgt de deelnemer uitleg over het werk van de VHM-GRW. Ook maakt hij opdrachten.

 

Het afronden van deze zelfstudie is een essentiële voorbereiding op de lesdag én de kennistoets van railAlert.

 

2. Lesdag

Na de zelfstudie volgt de deelnemer een lesdag. Aan de hand van diverse casussen komt het gehele werkproces van de VHM en GRW aan bod. Hierbij wordt ruimte geboden voor bedrijfsspecifieke context. Een deel van de lesdag zal plaatsvinden in het buitenpracticum van Railcenter.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • de veiligheidsorganisatie
  • de veiligheidsinstructie
  • normen en voorwaarden
  • zones en maatregelen
  • uitrusting VHM-GRW
  • bevoegdheden VHM-GRW
  • houding en gedrag
  • evaluatie

 

Het is belangrijk dat de deelnemer documenten over de veiligheidsinstructie VHM-GRW uit zijn eigen organisatie mee neemt naar de lesdag.

 

Omdat een deel van de lesdag in het buitenpracticum Railcenter plaatsvindt moet de deelnemer zijn PBM's (veiligheidsschoenen, -helm en -vest) meenemen.

 

Bijzonderheden

Toets en certificering

Tijdens de opleiding (zelfstudie en lesdag) is er ruimte om te oefenen voor de kennistoets van railAlert. Deze kennistoets wordt aansluitend op de lesdag afgenomen.

 

Tijdens het inschrijven voor deze opleiding kunt u aangeven dat de deelnemer aangemeld wordt bij het Bureau voor Toetsing en Certificering (BTC) voor het certificeringtraject VHM-GRW van railAlert.

 

Voor deze veiligheidstaak gelden aanvullende medische en psychologische eisen. Deze kunt u vinden op de website van de railAlert bij persoonscertificering, voorwaarden & procedures. Het is raadzaam eerst de medewerker deze keuring te laten ondergaan voordat deze wordt ingeschreven.

 

Duur: 1 dag exclusief zelfstudie
Prijs: € 346
Groepsprijs: € 2.350
max. 8 deelnemers
Examen: Veiligheidsman/Grenswachter
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven
16-01-2024 Amersfoort 08:00-15:00 toon 0 vol
27-02-2024 Amersfoort 08:00-15:00 toon 0 vol
13-03-2024 Amersfoort 08:00-15:00 toon 2
 inschrijven 
04-04-2024 Amersfoort 08:00-15:00 toon 1
 inschrijven 
28-05-2024 Amersfoort 08:00-15:00 toon 0 vol

 wachtlijst