U bent niet ingelogd | inloggen
SAMEN VOOR HET SPOOR
startpagina / opleidingen / veiligheid / 953 leertraject werkplekbeveiliger ontwerpende taken (wb-o)
953 Leertraject Werkplekbeveiliger Ontwerpende Taken (WB-O)
Doel

Na het leertraject is de deelnemer in staat om, in opdracht van de VGC-U, zelfstandig als WB-O een veilige werkplek te ontwerpen.

Doelgroep

Het leertraject WB-O is bedoeld voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen van de beheers- en beschermingsmaatregelen en het opstellen van een VTI of de opgestelde VTI aantoonbaar controleren.

Inhoud

Tijdens het leertraject komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • het ontwerpen van een werkplekbeveiliging voor het veiligheidsniveau BD en/of BT voor de vijf meest voorkomende beveiligingssystemen en –gebieden
  • informatie aan de WB-V leveren ten behoeve van het opstellen van een voertuiginstructie en beeldinstructie
  • opstellen WOT
  • overdracht aan de VGC-U van het werkplekbeveiligingsontwerp, de WOT en informatie ten behoeve van voertuiginstructie, beeldinstructie en aanvraag WBI
Gewenste vooropleiding

Tijdens het leertraject gaan we er van uit dat de deelnemer basiskennis heeft van veiligheidsregelgeving en -documenten.

Er wordt door het bedrijf voldoende ruimte in de werkplanning gecreëerd om de praktijkopdrachten, die deel uit maken van het leertraject, in de tweede week uit te kunnen voeren.

Bijzonderheden

In het leertraject WB-O is een praktijkleerperiode opgenomen. In deze periode van één week voeren de deelnemers een opdracht uit in de eigen praktijk. Het resultaat en werkwijze nemen zij mee naar het tweede blok bij RIO. Na een presentatie ontvangen zij feedback van mededeelnemers en de opleider.

De planning van het leertraject is als volgt:

  • blok 1: 4 dagen bij RIO
  • blok 2: week praktijkleerperiode bij eigen bedrijf
  • blok 3: 5 dagen bij RIO. Op de laatste dag bereiden de deelnemers zich voor op de digitale kennistoets en de schriftelijke casussen van railAlert.

 

Aansluited op de laatste lesdag worden de digitale kennistoets en schriftelijke casustoetsen afgenomen door BTC namens railAlert.

 

 

 

 

Duur: 10 dagen
Prijs: € 2.958
Groepsprijs: € 15.084
max. 6 deelnemers
Examen: WB Ontwerpende Taken
start-
datum
locatie Tijd les-
dagen
vrije
plaatsen
inschrijven
23-10-2023 Amersfoort 08:00-15:00 toon 6
 inschrijven 

 wachtlijst