U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
Normenkader Veilig Werken - Lokaal Spoor:
vhp-metro
Omschrijving

Het certificeringstraject voor de taak Veiligheidspersoon metro (vhp-metro) bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kennistoets vhp-metro
  • Praktijkbeoordeling vhp-metro

 

Toelatingsvoorwaarden

Bij de inschrijving van het examen heeft de werkgever vastgesteld dat de medewerker aan de toelatingsvoorwaarden voldoet. De toelatingsvoorwaarden van de vhp-metro staan vermeld in het certificeringschema op de website van de Stichting railAlert.

 

Onderdelen certificeringstraject

Kennistoets

De kennistoets bevat vragen over de voorwaardelijke kennis die nodig is voor de dagelijkse taakuitvoering. Daarnaast bevat het examen vragen waarin een oordeel moet worden gegeven over praktijksituaties.

De kennistoets bestaat uit meerkeuzevragen en wordt op de computer afgenomen.

 

Praktijkbeoordeling

De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de metrobaanbeheerder aangewezen praktijkbeoordelaar uitgevoerd aan de hand van een beoordelingslijst van railAlert. Deze beoordelingslijst is te downloaden van de website van railAlert.

 

De kandidaat mag zijn taak, tijdens de leer-/werkperiode van maximaal 12 maanden, uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. Indien de kandidaat niet binnen 12 maanden positief beoordeeld wordt, zal de kandidaat opnieuw theorie-examen moeten doen. De ingevulde praktijkbeoordelingslijst kunt u middels een upload aanbieden bij het BTC.

 

Het certificaat vhp-metro wordt verstrekt nadat het theorie-examen met een voldoende resultaat is afgelegd en een positieve praktijkbeoordeling van de door de metrobeheerder aangewezen praktijkbeoordelaar door het BTC is ontvangen.

 

Duur

Kennistoets vhp-metro: 60 minuten

 

Documenten

Het certificeringschema, de praktijkbeoordelingslijst, de beoordelingsinstructie, het Reglement Beoordeling van Vakbekwaamheid en de Geldigheidsduur van Certificaten kunt u vinden op de website van de Stichting railAlert.

 

Bijzonderheden

Voor deze veiligheidstaak gelden aanvullende medische en psychologische eisen. Deze kunt u vinden op de website van de Stichting railAlert bij persoonscertificering, voorwaarden & procedures.

 

Onderdeel      Prijs
  • Metro VHP Kennistoets
  € 314,80
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
06-12-23 Amersfoort 13:00 - 14:00 11 toon bel ons
05-01-24 Amersfoort 14:00 - 15:00 12 toon
 inschrijven 
25-01-24 Amersfoort 14:00 - 15:00 11 toon
 inschrijven 
13-02-24 Amersfoort 11:00 - 12:00 11 toon
 inschrijven 
08-03-24 Amersfoort 11:00 - 12:00 12 toon
 inschrijven