U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / veiligheidstraining digitaal veiligheidspaspoort / veiligheidstraining 'spoor jij wel?' (engels)
Trein/metro: Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' (Engels)
Omschrijving

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels is bestemd voor medewerkers die de geldigheidsduur van het Digitale Veiligheidspaspoort (DVP) met vijf jaar willen verlengen voor het werkgebied Trein en/of Metro. Voorwaarde voor deelname aan de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels is in het bezit zijn van een DVP-pas die niet langer dan een jaar is verlopen.

 

De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels
De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels heeft het vergroten van het veiligheidsbewustzijn als doel. Deelnemers gaan aan de slag met herkenbare praktijksituaties en wat je kunt doen om de veiligheid te verbeteren. Veiligheid start bij jezelf, dus hoe bekijk jij veiligheid? Neem je verantwoordelijkheid voor jezelf, je collega’s en de organisatie? Kortom: Wat ga jij doen om de veiligheid te vergroten? De discussies tijdens de veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels vinden standaard plaats in het Engels. De deelnemer moet deze taal beheersen.  Actieve deelname aan de Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat.

De toetsen Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS) en Veiligheid en Toegang op de Metrobaan (VTOM)
Aansluitend op de Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' Trein/metro Engels maken de deelnemers de toets VTOS en/of VTOM. Deze wordt digitaal in de Engelse taal afgenomen onder toezicht van een toezichthouder. De toets bestaat uit 28 meerkeuzevragen. Om een certificaat te behalen moet de deelnemer minimaal 23 vragen goed beantwoorden. Bij een onvoldoende resultaat kan de deelnemer de toets direct herkansen. De maximale tijdsduur per toets/poging bedraagt 40 minuten.
Deelnemers die na twee pogingen een onvoldoende resultaat hebben behaald voor de toets VTOS/VTOM, kunnen opnieuw worden ingeschreven voor een herkansing van twee pogingen. RailAlert heeft vastgesteld dat wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen niet is geslaagd, de medewerker voor een periode van minimaal één jaar uitgesloten wordt van werken in gevarenzone A, nabijheidszone B of op de bouwplaats.

Wil men naast het werkgebied Trein ook in het werkgebied Metro gaan werken dan kan ook ingeschreven worden voor de toets VTOM. Voor het afleggen van beide toetsen heeft de deelnemer maximaal twee uur de tijd (inclusief herkansingen).

Verplichte voorbereiding op de toetsen VTOS/VTOM
Het is belangrijk dat deelnemers vooraf het leerprogramma Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS) doornemen en de oefenvragen maken: www.railalert.nl/e-learning. Het leerprogramma is in de Engelse taal beschikbaar. Om de slagingskans te verhogen, verzoeken wij met klem hier op toe te zien. Tijdens de training wordt geen aandacht besteed aan de inhoud van de toets.

Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' Trein/metro en toetsen VTOS/VTOM in andere talen
De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels vindt standaard in het Engels plaats. Het is ook mogelijk om medewerkers in te schrijven voor een Nederlandse of Duitse uitvoering van de Veiligheidstraining 'Spoor jij wel?' Trein/metro. De toets VTOS is ook beschikbaar in het Nederlands, Duits, Pools en Turks. De toets VTOM is standaard beschikbaar in het Nederlands en Engels.

 

Locaties
De Veiligheidstraining ‘Spoor jij wel?’ Trein/metro Engels wordt op meerdere (vaste) locaties verzorgd. Klik hier voor het locatieschema en de adressen.


Vragen?
Met vragen over de talen, voorwaarden, data en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen: per e-mail op info@railcenter.nl of telefonisch op 033 – 467 47 27.

Wilt u meer informatie over het DVP? Raadpleeg de website van railAlert
RailAlert biedt een helpdeskpagina aan op haar website. U krijgt daar onder andere informatie over:

  • voor wie en wanneer een DVP pas geldt
  • de stappen die gezet moeten worden om in het bezit te komen van een DVP
  • registratie van persoons- en certificaatgegevens en het invoeren van pasfoto’s in het DVP-systeem
  • veel gestelde vragen
 

start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
Heb je interesse in het afleggen van dit examen?
Neem dan contact met ons op:

Telefonisch: 033 467 4392
Per e-mail: info@b-t-c.nl