U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / veiligheidstraining digitaal veiligheidspaspoort / veiligheidstraining digitaal veiligheidspaspoort (pools)
Trein: Veiligheidstraining Digitaal Veiligheidspaspoort (Pools)
Omschrijving

De Veiligheidstraining Trein Pools is bestemd voor medewerkers die fysiek op of nabij het spoor in gevarenzone A, nabijheidszone B of op de bouwplaats werkzaam zijn en voor het werkgebied Trein een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) willen behalen.

 

 

De Veiligheidstraining Trein Pools
In de Veiligheidstraining Trein Pools staat het vergroten van het veiligheidsbewustzijn centraal. Aan de hand van herkenbare praktijksituaties gaat de trainer met de deelnemers in gesprek over de veiligheidsdilemma’s die zij kunnen tegenkomen tijdens het werk. Daarbij wordt telkens de link gelegd met de Life Saving Rules. Actieve deelname aan de Veiligheidstraining Trein is een voorwaarde voor het behalen van het certificaat.

De toets Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS)
Aansluitend op de Veiligheidstraining Trein Pools maken de deelnemers de toets VTOS. Deze wordt in de Poolse taal digitaal afgenomen onder toezicht van een toezichthouder. De toets bestaat uit 28 meerkeuzevragen. Om een certificaat te behalen moet de deelnemer minimaal 23 vragen goed beantwoorden. Bij een onvoldoende resultaat kan de deelnemer de toets direct herkansen. De maximale tijdsduur per toets/poging bedraagt 40 minuten.

Deelnemers die na twee pogingen een onvoldoende resultaat hebben behaald voor de toets VTOS, kunnen opnieuw worden ingeschreven voor een herkansing  van twee pogingen. RailAlert heeft vastgesteld dat wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen niet is geslaagd, de medewerker voor een periode van minimaal één jaar uitgesloten wordt van werken in gevarenzone A, nabijheidszone B of op de bouwplaats.

Wil men naast het werkgebied Trein ook in het werkgebied Metro gaan werken dan kan ingeschreven worden voor de toetsen VTOS en VTOM. Voor het afleggen van beide toetsen heeft de deelnemer maximaal twee uur de tijd (inclusief herkansingen).

Verplichte voorbereiding op de toets VTOS
Het is belangrijk dat deelnemers vooraf het leerprogramma Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS) doornemen en de oefenvragen maken: www.railalert.nl/e-learning. Het leerprogramma is in de Poolse taal beschikbaar. Om de slagingskans te verhogen, verzoeken wij met klem hier op toe te zien. Tijdens de training wordt geen aandacht besteed aan de inhoud van de toets.

Veiligheidstraining en toets in andere talen
De discussies tijdens de training vinden plaats in het Pools. Voor het volgen van de Veiligheidstraining en de toets in het Nederlands, Engels, Turks of Duits klikt u op een van de onderstaande vlaggen:

NEDERLANDS   DUITS   ENGELS   TURKS

 

Kosten
De Poolse variant van de Veiligheidstraining Digitaal Veiligheidspaspoort is duurder dan de Nederlandse in verband met de inzet van een tolk.

 

Vragen?
Met vragen over de talen, voorwaarden, data en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen: per e-mail op info@railcenter.nl of telefonisch op 033 – 467 47 27.

Wilt u meer informatie over het DVP? Raadpleeg de website van railAlert
RailAlert biedt een helpdeskpagina aan op haar website. U krijgt daar onder andere informatie over:

  • voor wie en wanneer een DVP pas geldt
  • de stappen die gezet moeten worden om in het bezit te komen van een DVP
  • registratie van persoons- en certificaatgegevens en het invoeren van pasfoto’s in het DVP-systeem
  • veel gestelde vragen
 

Onderdeel      Prijs
  • Bijdrage tolk
  € 60 (tot 01-03-2022)
  • Veiligheidstraining
  € 123 (tot 01-03-2022)
  • Veiligheid en Toegang Op de Metrobaan
  € 52 (tot 01-03-2022)
  • Veiligheid en Toegang Op het Spoor
  € 52 (tot 01-03-2022)
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
16-12-21 Amersfoort 08:15 - 12:00 12 toon
 inschrijven