U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / veiligheidstraining digitaal veiligheidspaspoort / instructie veiligheid en toegang op het spoor (vtos)
Instructie Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS)
Omschrijving

Als voorwaarde voor het verstrekken van een Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) geldt dat medewerkers de Veiligheidstraining Digitaal Veiligheidspaspoort hebben gevolgd én een voldoende resultaat hebben behaald voor de toets Veiligheid en Toegang Op het Spoor (VTOS). Bij de toets VTOS geldt één herkansing. Voor medewerkers die moeite hebben om een voldoende te behalen, én behoefte hebben aan begeleiding voordat men (opnieuw) de toets VTOS zal afleggen, biedt Railcenter een instructie VTOS aan.

 

Onder begeleiding van ervaren trainers worden deelnemers door het programma geleid en wordt toelichting en uitleg gegeven over de onderwerpen die in het programma aan bod komen. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen over de voor hen mogelijk lastige onderwerpen. Ook de zelftoets wordt gemaakt en besproken. Door deze instructie te volgen zal de deelnemer voldoende zijn voorbereid om (alsnog) te slagen voor de herkansingstoets VTOS van railAlert.

 

Doelgroep

Medewerkers die de Veiligheidstraining Digitaal Veilgheidspaspoort hebben gevolgd en de toets VTOS met een onvoldoende resultaat hebben afgelegd.

 

Toelatingsvoorwaarden

Deelnemers dienen de Veiigheidstraining Digitaal Veilgheidspaspoort te hebben gevolgd en in het bezit te zijn van een geldig certificaat.

 

Inhoud

Tijdens de instructie komen de volgende onderwerpen aan bod (zoals die ook in VTOS opgenomen zijn):

  • Inventarisatie: wat weet je al en wat nog niet?
  • Risico's
  • Een goede voorbereiding
  • Aanmelding en instructie
  • Uitvoeren van het werk
  • Afronden van het werk
  • Bijzondere situaties
  • Oefentoets met controle en begeleiding
  • Oefentoets met score

 

Aansluitend aan de instructie wordt onder toezicht de toets VTOS afgelegd. Indien de deelnemer een onvoldoende resultaat heeft behaald, mag nog één keer een herkansing worden afgelegd. Wanneer een deelnemer na in totaal zes pogingen nog steeds niet is geslaagd, is hij voor een periode van minimaal één jaar uitgesloten van werken op ProRail-terrein in de zones A en B en op de bouwplaats. De maximale tijdsduur per toets/poging bedraagt 40 minuten.

 

Kosten en voorwaarden

De kosten voor de instructie én toets VTOS bedragen € 141,- (exclusief btw). Op inschrijvingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Stichting Railcenter van toepassing.

Duur

1 dagdeel

 

 

start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
Heb je interesse in het afleggen van dit examen?
Neem dan contact met ons op:

Telefonisch: 033 467 4392
Per e-mail: info@b-t-c.nl