U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / v&g co?rdinator ontwerpfase
Normenkader Veilig Werken:
V&G Co?rdinator Ontwerpfase
Omschrijving

De V&G-coördinator Ontwerpfase is verantwoordelijk voor het voorbereiden van de veiligheidsorganisatie t.a.v. arbo-, aanrijd- en elektrocutiegevaar.

Toelatingsvoorwaarden
Voor toelating tot het certificeringstraject geldt dat de medewerker in dienst moet zijn bij een door ProRail erkend bedrijf of bij een Railinfrabeheerder.

Onderdelen certificeringstraject
Het certificeringstraject voor de taak V&G-coördinator Ontwerpfase bestaat uit een kennistoets en een praktijkbeoordeling.

 


Kennistoets
De kennistoets bevat vragen over de voorwaardelijke voor de dagelijkse taakuitvoering benodigde kennis. De kennistoets wordt digitaal aangeboden en afgenomen.

Praktijkbeoordeling
De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de Stichting railAlert gecertificeerde praktijkbeoordelaar aan de hand van een beoordelingslijst van railAlert uitgevoerd. Deze beoordelingslijst is te downloaden vanaf de website van railAlert.

De kandidaat mag zijn taak tijdens de leer-/werkperiode van maximaal 12 maanden uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. De kandidaat moet hiertoe aantoonbaar beschikken over een bewijs van slagen van de kennistoets.


Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

Certificaten
Wanneer bepaalde combinaties van  onderdelen met een positief resultaat zijn afgesloten, ontvangt de kandidaat één of meer certificaten (één certificaat per beveiligingssysteem). Klik hier voor een schematisch overzicht van af te leggen onderdelen/te behalen certificaten.

 

Onderdeel      Prijs
  • Kennistoets VGCO
  € 455
  • Praktijkbeoordelingslijst VGCO
  € 50
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
12-09-22 Amersfoort 10:00 - 11:00 3 toon
 inschrijven 
20-10-22 Amersfoort 10:00 - 11:00 3 toon
 inschrijven 
07-12-22 Amersfoort 10:00 - 11:00 5 toon
 inschrijven