U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / v&g coördinator ontwerpfase
Normenkader Veilig Werken:
V&G Coördinator Ontwerpfase
Omschrijving

De V&G-coördinator Ontwerpfase is verantwoordelijk voor het voorbereiden van de veiligheidsorganisatie t.a.v. arbo-, aanrijd- en elektrocutiegevaar.

Onderdelen certificeringstraject
Het certificeringstraject voor de taak V&G-coördinator Ontwerpfase bestaat uit een kennistoets en een praktijkbeoordeling.

 


Kennistoets
De kennistoets bevat vragen over de voorwaardelijke voor de dagelijkse taakuitvoering benodigde kennis. De kennistoets wordt digitaal aangeboden en afgenomen.

Praktijkbeoordeling
De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de Stichting railAlert gecertificeerde praktijkbeoordelaar aan de hand van een beoordelingslijst van railAlert uitgevoerd. Deze beoordelingslijst is te downloaden vanaf de website van railAlert.


De kandidaat mag zijn taak, tijdens de leer-/werkperiode van maximaal 12 maanden, uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. De kandidaat moet hiertoe aantoonbaar beschikken over een bewijs van slagen voor de kennistoets.


Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

Certificaten
Wanneer bepaalde combinaties van  onderdelen met een positief resultaat zijn afgesloten, ontvangt de kandidaat één of meer certificaten (één certificaat per beveiligingssysteem). Klik hier voor een schematisch overzicht van af te leggen onderdelen/te behalen certificaten.

Exameneisen

Voor toelating tot het certificeringstraject geldt dat de medewerker een dienstverband of overeenkomst heeft met een gecertificeerd werkplekbeveiligingsbedrijf of een gecertificeerd personeelsteller, conform de ‘Certificeringsregeling Personeelstellen en Werkplekbeveiliging’ van Stichting railAlert.

 

Meer informatie over de erkenningsregeling van ProRail: HIER

 

Onderdeel      Prijs
  • Kennistoets VGCO
  € 501,64
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
26-06-24 Amersfoort 15:00 - 16:00 10 toon
 inschrijven 
16-07-24 Amersfoort 15:00 - 16:00 11 toon
 inschrijven