U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / hercertificering lwb handheld terminal
Normenkader Veilig Werken:
Hercertificering LWB Handheld Terminal
Omschrijving

Het hercertificeringtraject Leider Werkplek Beveiliging Handheld Terminal (LWB HHT) is bestemd voor medewerkers die gecertificeerd zijn als LWB HHT en die de veiligheidstaak LWB uitvoeren op de Hanzelijn en/of de Betuweroute.

 

De beoordeling van vakbekwaamheid van de LWB HHT bestaat uit:

• Simulatietoets LWB HHT

• Praktijkbeoordeling

 

Praktijktoets LWB HHT

Er zullen twee tot drie casussen worden gespeeld van in totaal maximaal 45 minuten. De simulatietoets wordt afgenomen door beoordelaars van de Stichting railAlert/BTC.

  

Praktijkbeoordeling

De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de Stichting railAlert gecertificeerde praktijkbeoordelaar NVW van het bedrijf uitgevoerd. Bij het beoordelen maakt de praktijkbeoordelaar gebruik van de beoordelingsinstructie en de praktijkbeoordelingslijst van de Stichting railAlert, te downloaden vanaf de website van de  Stichting railAlert. Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

De kandidaat mag zijn taak, tijdens de leer-/werkperiode van maximaal 12 maanden, uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. De kandidaat moet hiertoe aantoonbaar beschikken over een bewijs van slagen voor de simulatie- en kennistoets.

 

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van de praktijktoets of praktijkbeoordeling, dat met een positief resultaat is afgelegd, bedraagt 12 maanden. Een certificaat LWB HHT heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

 

Duur

Praktijktoets LWB: 45 minuten

 

Documenten

Exameneisen

Voor toelating tot het certificeringstraject geldt dat de medewerker een dienstverband of overeenkomst heeft met een gecertificeerd werkplekbeveiligingsbedrijf of een gecertificeerd personeelsteller, conform de ‘Certificeringsregeling Personeelstellen en Werkplekbeveiliging’ van Stichting railAlert.

 

Meer informatie over de erkenningsregeling van ProRail: HIER

 

Onderdeel      Prijs
  • Praktijktoets LWB HHT Hercertificering
  € 541,62
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
Heb je interesse in het afleggen van dit examen?
Neem dan contact met ons op:

Telefonisch: 033 467 4392
Per e-mail: info@b-t-c.nl