U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / lwb handheld terminal
Normenkader Veilig Werken:
LWB Handheld Terminal
Omschrijving

Het certificeringtraject Leider Werkplek Beveiliging Handheld Terminal (LWB HHT) is bestemd voor gecertificeerde LWB'ers die de veiligheidstaak LWB gaan uitvoeren op de Hanzelijn en/of de Betuweroute.

 

De beoordeling van vakbekwaamheid van de LWB HHT bestaat uit:

• Simulatietoets LWB HHT

• Kennistoets LWB HHT

• Praktijkbeoordeling

 

Simulatietoets LWB HHT

Er zullen twee tot drie casussen worden gespeeld van in totaal maximaal 45 minuten. De simulatietoets wordt afgenomen door beoordelaars van de Stichting railAlert/BTC.

 

Kennistoets LWB HHT

De kennistoets bevat vragen over de voorwaardelijke kennis, benodigd voor de dagelijkse taakuitvoering. Daarnaast bevat de kennistoets vragen waarin een oordeel moet worden geveld over praktijksituaties. De kennistoets bestaat uit meerkeuzevragen en/of korte cases met een meerkeuzevraag en wordt schriftelijk afgenomen.

 

Praktijkbeoordeling

De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de Stichting railAlert gecertificeerde praktijkbeoordelaar NVW van het bedrijf uitgevoerd. Bij het beoordelen maakt de praktijkbeoordelaar gebruik van de beoordelingsinstructie en de praktijkbeoordelingslijst van de Stichting railAlert, te downloaden vanaf de website van de  Stichting railAlert. Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

De kandidaat mag zijn taak, tijdens de leer-/werkperiode van maximaal 12 maanden, uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. De kandidaat moet hiertoe aantoonbaar beschikken over een bewijs van slagen voor de simulatie- en kennistoets.

 

Geldigheidsduur

De geldigheidsduur van de simulatietoets, kennistoets of praktijkbeoordeling, dat met een positief resultaat is afgelegd, bedraagt 12 maanden. Een certificaat LWB HHT heeft een geldigheidsduur van drie jaar.

 

Duur

Praktijktoets HHT: 60 minuten

Theorie LWB HHT: 60 minuten

 

Documenten

Bijzonderheden

Voor deze veiligheidstaak gelden aanvullende medische en psychologische eisen. Deze kunt u vinden op de website van de Stichting railAlert bij persoonscertificering, voorwaarden & procedures.

Exameneisen

Voor toelating tot het certificeringstraject geldt dat de medewerker een dienstverband of overeenkomst heeft met een gecertificeerd werkplekbeveiligingsbedrijf of een gecertificeerd personeelsteller, conform de ‘Certificeringsregeling Personeelstellen en Werkplekbeveiliging’ van Stichting railAlert.

 

Meer informatie over de erkenningsregeling van ProRail: HIER

 

Onderdeel      Prijs
  • Praktijkbeoordelingslijst HHT
  € 55
  • Theorie LWB HHT
  € 280,95
  • Praktijktoets LWB HHT
  € 503,44
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
Heb je interesse in het afleggen van dit examen?
Neem dan contact met ons op:

Telefonisch: 033 467 4392
Per e-mail: info@b-t-c.nl