U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / begeleider buiten dienst gesteld spoor
Normenkader Veilig Werken:
Begeleider Buiten Dienst gesteld spoor
Omschrijving

De beoordeling van vakbekwaamheid van de Begeleider Buiten Dienst gesteld spoor bestaat uit:

  • Kennistoets BBD
  • Praktijkbeoordeling BBD

 

Per 1 mei 2019 is de voorwaarde voor de afgifte van het certificaat BBD:

  • een medewerker dient in het bezit te zijn van een geldig certificaat Veiligheidscommunicatie.

 

Kennistoets BBD

De kennistoets bevat vragen over de voorwaardelijke kennis, benodigd voor de dagelijkse taakuitvoering. Daarnaast bevat de kennistoets vragen waarin een oordeel moet worden geveld over praktijksituaties. De kennistoets bestaat uit meerkeuzevragen en/of korte cases met een meerkeuzevraag, in een aantal gevallen gebaseerd op een document zoals bijvoorbeeld de voertuiginstructie. De kennistoets wordt digitaal aangeboden en afgenomen.

 

Praktijkbeoordeling

De praktijkbeoordeling is een beoordeling van de vakbekwaamheid gebaseerd op het observeren en controleren van de kandidaat tijdens de leer-/werkperiode. De praktijkbeoordeling wordt door een door de Stichting railAlert gecertificeerde praktijkbeoordelaar NVW van het bedrijf uitgevoerd. Bij het beoordelen maakt de praktijkbeoordelaar gebruik van de beoordelingsinstructie en de praktijkbeoordelingslijst van de Stichting railAlert, te downloaden vanaf de website van de Stichting railAlert. Ingevulde en ondertekende beoordelingslijsten dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload.

 

De kandidaat mag zijn taak, tijdens de leer-/werkperiode voor een periode van maximaal 6 maanden, uitvoeren onder direct toezicht en begeleiding van een voor de veiligheidstaak gecertificeerde en ervaren collega. De kandidaat moet hiertoe aantoonbaar beschikken over een bewijs van slagen voor de kennistoets.

De geldigheidsduur van de kennistoets of praktijkbeoordeling, dat met een positief resultaat is afgelegd, bedraagt 6 maanden.

 

Het certificaat BBD wordt door BTC verstrekt als de uitslag van de kennistoets voldoende is, er een positieve praktijkbeoordeling is ontvangen en er een geldig certificaat Veiligheidscommunicatie is (geldt vanaf 1 mei 2019).

 

Duur

Kennistoets BBD: 60 minuten

 

Documenten

Het nieuwsbericht, de overgangsregeling, het certificeringschema, het Reglement Beoordeling van Vakbekwaamheid, de praktijkbeoordelingslijst en de beoordelingsinstructie kunt u vinden op de website van de Stichting railAlert.

Bijzonderheden

Voor deze veiligheidstaak gelden aanvullende medische en psychologische eisen. Deze kunt u vinden op de website van de Stichting railAlert bij persoonscertificering, voorwaarden & procedures.

 

Onderdeel      Prijs
  • Kennistoets BBD
  € 126 (tot 01-03-2022)
  • Praktijkbeoordelingslijst BBD
  € 52 (tot 01-03-2022)
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
20-10-21 Amersfoort 14:00 - 15:00 7 toon bel ons
02-11-21 Amersfoort 14:00 - 15:00 0 toon vol
10-11-21 Amersfoort 14:00 - 15:00 4 toon
 inschrijven 
26-11-21 Amersfoort 14:00 - 15:00 0 toon vol
13-12-21 Amersfoort 14:00 - 15:00 5 toon
 inschrijven