U bent niet ingelogd | inloggen
BUREAU VOOR TOETSING EN CERTIFICERING
startpagina / examens / normenkader veilig werken / instructiebijeenkomst praktijkbeoordelaar nvw-taken
Normenkader Veilig Werken:
Instructiebijeenkomst Praktijkbeoordelaar NVW-taken
Omschrijving

Praktijkbeoordelaars moeten door de Stichting railAlert gecertificeerd zijn. Ondernemingen die beschikken over het procescertificaat Werkplekbeveiliging of het certificaat Personeelsteller van railAlert, door ProRail erkende bedrijven en railinfrabeheerders kunnen personen voordragen voor de certificering als praktijkbeoordelaar. Uitgangspunt is dat een vakinhoudelijk leidinggevende de rol van praktijkbeoordelaar vervult.

 

Stichting railAlert kent de volgende typen praktijkbeoordelaars NVW-taken:

  • V&G coördinatoren (voorbereidend en uitvoerend)
  • WB-taken (voorbereidend en uitvoerend)
  • LLV/LWB, Vhm en grenswachter
  • BBD en gereedschapsmachinist
  • Beoordelen Infrabeschikbaarheid

 

Een praktijkbeoordelaar kan voor verschillende combinaties van typen beoordelaar gecertificeerd worden.

 

De toelatingsvoorwaarden en de procedure voor het aanmelden van een praktijkbeoordelaar staan beschreven in het certificeringschema Praktijkbeoordelaar NVW van de Stichting railAlert. Dit certificeringschema kunt u downloaden vanaf de website van de  Stichting railAlert.

 

Alle documenten voor de aanmelding dienen digitaal door ingelogde contactpersonen via www.b-t-c.nl  te worden geüpload. De aanmelding wordt beoordeeld door de Commissie van Toelating van de Stichting railAlert. De maximale termijn voor de afhandeling van de aanmelding is 6 weken.

Duur

De instructiebijeenkomst duurt één dag (ochtend en middag).

Documenten

Het certificeringschema, het Reglement Beoordeling van Vakbekwaamheid, de praktijkbeoordelingslijst en de beoordelingsinstructie kunt u vinden op de website van de  Stichting railAlert.

 

 

Bijzonderheden
  • Het tarief voor de instructiebijeenkomst is inclusief het beoordelen van de aanmelding. De kosten voor een toetsgesprek met de Commissie van Toelating bedragen € 301,00.
  • De instructiebijeenkomsten voor de praktijkbeoordelaar Voorman kabelinfra spoorse kabels, de praktijkbeoordelaar Technisch Leider Baan en de praktijkbeoordelaar NVW-taken worden gecombineerd aangeboden.
 

Onderdeel      Prijs
  • Instructiebijeenkomst praktijkbeoordelaar NVW
  € 1.030
start-
datum
locatie tijd vrije
plaatsen
onder-
delen
inschrijven
17-09-24 Amersfoort 09:00 - 16:00 4 toon
 inschrijven